Metin Lokumcu davasında ifadesi alınmayan bir polisin kalması nedeniyle 1 Temmuz’a ertelenen dava için Ordu Çevre Derneği, Yeşil Artvin Derneği, Sinop Nükleer Karşıtları Derneği, İkizdere Çevre Derneği, Hemşin Yaşam Derneği ve Çevre Mühendisler Odası müdahillik başvurusu yaptılar. Mahkeme doğrudan etkileneler olunmadığı gerekçesiyle müdahillik başvurularını kabul etmedi. Mahkeme Heyetinin değişmesi nedeniyle de karar için mahkeme 30 Eylül 2022 tarihine ertelendi.

            Mahkeme çıkışında müdahillik gerekçeleri hakkında bilgi veren dernek yöneticileri, dayanışmaya devam edeceklerini açıkladı.

            Ordu Çevre Derneği adına mahkemeye katılan Başkan Ertuğrul Gazi Gönül de, “Bizler ekoloji mücadelesi verenler, yaşam savunucuları olarak her türlü saldırılarla karşılaşabiliyoruz. Büyüknohutçu çifti Antalya’da öldürüldü, Metin Lokumcu katledildi. Bizlere de bu tür saldırıların olmayacağının garantisi yok. Bu nedenle Lokumcu davası bizim de davamız. Bu nedenle müdahillik başvurusu yaptık. Mahkeme kabul etmese de biz tarafız. Dayanışmaya devam edeceğiz.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi