19 Ekim Muhtarlar günü nedeniyle Fatsa Belediyesi organizesinde merkez ve kırsal mahallelerde görev yapan muhtarlar onuruna yemek düzenlendi.
Fatsa Belediyesi Sosyal Tesislerde düzenlenen yemeğe Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay, Ağır Ceza Reisi Erdem Oğuz Özer, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Kale, Ak Parti İlçe Başkanı İsa Yüksel, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jn.Üst.Tğmn Yusuf Ünsal, İlçe Emniyet Müdürü Sercihan Barutçu, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Yemeğin açılış konuşmasını yapan Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Hafızoğlu, “Bizler, burada bulunan herkes, devletimiz ve milletimizi yüceltmek için göreve talip olmuş insanlarız. Yüce Allah’tan birlik ve beraberlik içinde bu hizmetleri yerine getirmeyi cümlemize nasip etmesini diliyorum. Bu anlamlı günde birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğine inandığım yemeğimizde bizlere bir aile ortamı oluşturan Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Etem Kibar’a ve bir aile reisi gibi büyüklüğünü bizden esirgemeyen Kaymakamımız Sayın Avni Kula’ya teşekkür ediyorum.
Bu özel ve anlamlı günün hepimize kutlu olmasını diliyorum. Yemeğimizin birlik ve beraberliğimizi güçlendireceğine inanıyorum. Allah, milletimize hizmet yolunda kaymakamımız ve diğer devlet büyüklerimizin önderliğinde, belediyemizle, diğer kamu kurumlarımızla, siyasi partilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla, basınımızla, kısacası temas halinde olduğumuz her kurum ve kişiyle birlikte bizleri muvaffak eylesin.” dedi.

Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise konuşmasına Fatsalı muhtarların gününü tebrik ederek başladı. Muhtarlık müessesesinin ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneği olduğunu belirten Başkan Kibar, “Vatandaşlarımızın devlete ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlardır.
Devletimizle milletimizin bütünleşmesinin temel harcı muhtarlarımız, belediye olarak hizmeti ulaştırdığımız mahallerimize gayret ve çabalarıyla büyük emek vermektedir. Belediye çalışmalarımızda muhtarlarımız ile sürekli istişare halindeyiz. Muhtarlarımızdan gelen her türlü istek ve talebi değerlendiriyoruz. Toplumda çok önemli işlevleri olan ve biz yerel yönetimlerin temel taşlarından biri olan muhtarlarımıza hizmetlerinden ve gayretlerinden dolayı şükranlarımı sunarım. Birlikte hizmet ettiğimiz Fatsa’mıza, büyük emek ve katkıları olan tüm muhtarlarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum.” diye konuştu.
Program sonunda muhtarlara günün anısına Fatsa Belediyesi ve Ziraat Odası tarafından çeşitli hediyeler verildi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi