ORDUSİAD Turizm ve Yatırım A.Ş otel yeri tahsisi için Kültür ve Turizm Bakanlığına başvurdu. Başvuru kabul edildi ancak, Şubat 2015 tarihinden beri tahsis belgesi Başbakanlıkta imzayı bekliyor. Arazi tahsisinin onaylanmamasına ilişkin ise bazı söylentiler var. Arazinin başka bir iş grubuna verileceği, ya da turizm sektörüne yatırım yapmak isteyen Arap iş adamlarına tahsis edileceği de iddialar arasında.

Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği ‘ne üye 24 işadamı 2012 yılında Çambaşı Yaylası’nda kayak tesislerinin yanında turistik otel yapmak için Ordu Yatırım A.Ş'yi kurdu. Şirket otel yeri tahsisi için Kültür ve Turizm Bakanlığına başvurdu. Şubat 2015 tarihinden beri tahsis belgesi Başbakanlıkta imzayı bekliyor.

Ordu Yatırım A.Ş.’nin ortakları seçim sürecinde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a da konuyu iletti. Temas ve incelemeler yapmak üzere Ordu’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’yla da görüşen işadamları, yer tahsisinin yapılması için destek istedi. Bakan Topçu, işadamlarına tahsis için söz verdi. Bakan Topçu Ankara’ya döndükten üç gün sonra Çambaşı’nda otel inşaatı için yer tahsis kararı çıktı. Ancak bu karar işadamlarının beklediği değil Çambaşı’na organik tatil köyü projesi bulunan ve İstanbul’da yaşayan Ordulu İşadamı Sargün Gündüz’ün istediği tahsis kararıydı.

Ordu Yatırım A.Ş.’nin bazı ortakları ise bir yıldır tahsisi yapılmaması nedeniyle bu projeden vazgeçme noktasına geldi. Konuya ilişkin değerlendirme yapan ortaklardan Mustafa Poyraz, işadamları olarak Ordu'da birlikte bir proje  yapmak istediklerini, şirket kurup her ay düzenli bir  mali birikim oluşturduklarını söyledi. Poyraz, "O projeyi yapıp hayata geçirebilsek, belki başka bir proje daha oluşturacaktık. İlk etapta moralimiz bozuldu. Her şey hazır, bakanlığa başvurduk.  Bir türlü imzayı attıramıyoruz. Tüm sözlere rağmen konuyla ilgili bir gelişme yok. Üzülüyoruz, arkadaşlar da üzülüyor. Vazgeçelim diyoruz, sonra topluma karşı ayıp olur diyoruz. Bizim de sabrımızın sonu var. Olmazsa vazgeçeceğiz. Bize açık olarak yanıt versinler. Buraya kendimiz yapacağız, başkasına vereceğiz, veya hiç yapmayacağız, desinler de biz de işimize bakalım" dedi.    Ordu YORUM

 

Editör: Haber Merkezi