Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Altınordu’da stadyum çevresinde 84 bin ve otogar ile eski sanayi çevresinde 80 bin metrekarelik alanda yapılacak kentsel dönüşüm projesi uygulanacak. Ordu Mimarlar Odası Başkanı Mehmet Özçelik, 2017 yılında başlanması planlanan kentsel dönüşüm yapılacak yerleri değerlendirdi. Kentte yeşil alana ihtiyaç olduğunu belirten Özçelik, kentsel dönüşümün Ordu’ya şehircilik alanında çok şey katacağını bildirdi.


“Şehirde yeşil alana ihtiyaç var”



Kentsel dönüşümün Ordu’ya şehircilik alanında da çok şey katacağının altını çizen Ordu Mimarlar Odası Başkanı, “Ordu’nun modern ve estetik görünüme kavuşması için kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Kentsel dönüşümle birlikte binalar yenilenmiş oluyor. Ama seçilen yerlerin yeşil alan olarak değerlendirilmesi de güzel bir uygulama. Şehirde yeşil alana ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.


“Toplu olarak yapılması daha doğru”



Ordu’da kentsel dönüşüm bireysel anlamda başladığına dikkat çeken Mehmet Özçelik, “Binalar yıkılıp aynı yere yenisi yapılıyor. Daha çok bina bazında gerçekleştirilen kentsel dönüşüm bana göre sağlıklı uygulama değil. Bunun bir semti bir mahalleyi kapsaması lazımdı. Belediye’nin belirlediği yerlerde bu anlamda doğru” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi