15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingde saygı duruşunun ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

 

Ordu Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Özgür Enginyurt açılış konuşmasında, Orduluların meydanı doldurarak tek ses ve tek yürek olduğunu söyledi. Genç, yaşlı, partili, partisiz tüm vatandaşların teröre karşı bir ve beraber olduğunu vurgulayan Enginyurt, "Bu vatan bize Alparslan'dan, Fatih Sultan Mehmet'ten, Kanuni Sultan Süleyman'dan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten emanet. Bu emanete sahip çıkmak hepimizin boynunun borcu" dedi.

 

Kent Konseyi Başkanı Enginyurt, Anadolu insanını tanımayan zavallıların cehennemin yakıtı olacağını belirterek, "Teröre karşı hep birlikteyiz. Bizi yıldıramaz ve korkutamazlar. Çocuklarımıza kavgasız ve terörsüz bir vatan bırakacağız. Bu kutlu mücadelemiz, terör örgütlerinin kökünü kazıyıncaya kadar devam edecek. Bir kez daha terörü lanetliyor,  şehitlerimize Allah'tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

  

"Terör örgütleri bir oldu ve ülkemize saldırıyor"

 

Başkan Enver Yılmaz aynı bayrak altında, siyasetin olmadığı bir ortamda herkesin milli bir dava uğruna burada şehitlerimiz için toplandığını ifade ederek, “Son aylarda yaşanan terör eylemlerine bakıldığında, ülkemizin bütünlüğüne karşı her türlü terör örgütünün birlikte hareket ettiğini görüyoruz. Ertuğrul Gazi, Osman Gazi'ye bu topraklarda düşmanın bol olacağını söylemişti. Büyük bir imparatorluğun temsilcileri olduğumuz için büyük sorunlar yaşıyoruz. Bizim güçlü olmamızı kimse istemez. Bugün askerimizin müdahale ettiği ve geçmişte bizim şehirlerimiz olan sınır ötesi Musul, Kobani, Cerablus, Kerkük ve Halep'i emperyalist oyunlarla masa başında kaybettik. Çanakkale Savaşı'nda Halep ve Musul’dan binlerce şehit vermişiz. Kurtuluş Savaşı'nda oralardan gelip bu vatanı savunanlar ve şehit olanlar acaba niçin oradaydı. Bugün ise bizim ordumuz Halep ve Musul’da. Bugün o topraklarda olmamızı eleştirenlere sormak isterim; Amerika ve Avrupa’dan birçok ülkenin, İngiltere ya da diğerlerinin bu coğrafyada varlıklarını göstermesine tepki koymayanlar, Türk askerinin oralarda mücadele vermesine neden tepki gösteriyor? Ecdadımızın bize emaneti olan o topraklara sahip çıkmalı ve varlığımızı her daim göstermeliyiz." dedi.

 

"Allah için şehit olmaya hazırız"

 

Her zaman meydanları dolduran milletin basiretine ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Vali Balkanlıoğlu, "Eğer milletimizin birlik ve beraberliği olmasaydı bu vatanda maalesef barınamazdık. Sizlerin basireti ve mevzu vatan olduğunda her şeyin teferruat olacağı bilincine sahip olmanız, bizi birçok badireden kurtardı. Bu inanca sahip olduğumuz sürece ve Allah için şehit olmaya hazır olduğumuz müddetçe Allah'ın izniyle bu memlekette hiç bir zaman bayrağımız inmeyecek ve ezanlar susmayacak. Birlik ve beraberliğimizi kimse bozamayacak" ifadelerini kullandı. Ordu Yorum

 

Editör: Haber Merkezi