Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarının katılacağı, Sanayi ve Ticaret Şurası bugün Ankara’da gerçekleşecek. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin’in de katılacağı toplantıda tüm oda başkanları 3’er dakikalık sunumlarla kentlerinin ihtiyaç ve sorunlarını Başbakan Ahmet Davutoğlu’na iletecek.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Ordu’nun öncelikli sorunlarının ve bir turizm şehri olma yolundaki ihtiyaçlarının Başbakan’a iletileceğini belirterek; “İleri temsilen oda başkanlarının konuşacağı toplantı bugün saat 10:00’da başlayacak. Sırasıyla 3’er dakika konuşacağız. Önemli gündem maddelerimiz içerisinde, Karadeniz-Akdeniz yolunun bir an önce bitirilmesi, İstanbul-Sarp Tren Yolu’nun Ordu-Giresun hattından geçmesi, Kumbaşı bölgesinde Ordu’ya daha çok turizm katkısı sağlayacak bir kruvaziyer liman yapılması, Ünye’ye bir organize sanayi bölgesi yapılması ve Fatsa Organize Sanayi’nin büyütülmesi, ayrıca Fatsa’ya bir yük limanı yapılaması yer alıyor. Fatsalılar, konteynerla yapılan taşımacılığın daha ucuza mal olduğu için yük limanı konusunda ısrarlılar. Biz de Ordu’nun gelişimine ve turizmde büyümesine katkı sağlayacak bu konuları Başbakan ile paylaşacağız” dedi.

Fındığa değinilmeyecek

Fındık konusunda devlet gereken desteği sağladığını belirten Şahin; “Fındıkla ilgili konuları borsanın değerlendirmesini daha uygun bulduk. Sadece belirlediğimiz konuları ele alacağız” diye konuştu.
Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

 

Editör: Haber Merkezi