14 Mart 1827 de ilk cerrahanenin kurulması, Türküye’de modern tıp eğitiminin ilk başladığı gün olarak kabul edilmektedir.  Okulun kuruluş günü olan 14 Mart,  1919 yılından itibaren Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır. Tıp bayramının başlangıç şeklinin 1919 yılında işgal altındaki yurdumuzun savunmasına katkıda bulunmak, İstanbul’un İngilizler tarafından işgaline tepkilerini dile getirmek amacıyla bir gurup tıp öğrencisi tarafından 14 Mart günü organize edilen bir hareket olduğu bilinmektedir.

Sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarından biri sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesidir. Sağlıklı hayat insanların vazgeçemeyeceği en temel unsurlardan biridir. “Önce İnsan!” şiarıyla son yıllarda reform niteliğinde yapılmış olan dönüşümler ve bu dönüşümler sonucunda sağlık hizmetlerinin sunumunda almış olduğumuz mesafe ve başarılar ortadadır.  Ne mutlu bize ki bu günü kutlarken amaçladığımız noktaya siz değerli sağlık çalışanlarımızın desteği ile yaklaşıyoruz. Bu özverili destek ve çalışmalarından dolayı sağlık ordumuzun değerli sağlık çalışanlarına özellikle teşekkür etmek istiyorum.

Başkaları için yaşama, ırk, din ve düşünce farkı gözetmeksizin tüm insanlığın en fazla ilgi, alaka, yardım ve desteğe muhtaç olduğu anda insanların yanında olarak ağrı ve sıkıntılarının giderildiği, devamlı fedakârlık, gayret ve dikkatin gösterildiği bir mesleği adeta bir yaşam tarzı olarak benimsedik. Şeyh Edebali’nin dediği gibi “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla ülkemizin en ücra köşelerinde bile tüm zorluklara rağmen görevini en iyi şekilde ifa eden sağlık çalışanlarımızın bu gayretleri takdire şayandır.

“Bir insanı yaşatan tüm insanlığı yaşatmış gibidir” müjdesine mazhar,  bu bilinçle insanların sağlığı için yer ve zaman mefhumu gözetmeksizin gece gündüz halkımızın yanında olan, her biri Hz. Hızır gibi insanların dar zamanlarında imdadına yetişen ve Hz. Lokman gibi şifa bulmalarına sebep olan ve üyesi olmaktan onur duyduğum çok değerli sağlık çalışanlarımıza, meslektaşlarıma ve ailelerine selamlarımı iletiyor Tıp Bayramı’nı gönülden kutluyorum.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi