AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili İhsan Şener, paralel yapının hedefi oldu. Fatsa Belediyesinde Ramazan bayramının 2. günü bayramlaşma programına katılan Şener, burada yaptığı konuşmada paralel çeteye dikkat edilmesini istedi.
Şener'in açıklamalarından rahatsız olan paralel yapı, facebook adresi başta olmak üzere yaptıkları yayınlar ile karalama kampanyası yaptı. Bazı medya kuruluşları ise açıklamayı çarpıtarak Şener’i İtibarsızlaştırma çalışması yaptı.
Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın meydan meydan, kurum kurum bunun mücadelesini verdiğini söyleyerek, "Ona bağlı kurumlarda aynı hassasiyeti göstermeliyiz. Kamu kurumlarında hiyerarşiye uyalım. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar kurulu, Bakan, müsteşarlık, genel müdürlük, belediye başkanları, yardımcıları hiyerarşik olarak sorumludurlar. Bunun haricinde bir emir ve komutaya itaat edemezler. Ben bir hocama danışayım, ben bir cemaat şeyhime danışayım, ben bir mahallenin çete reisine danışayım derse orada düzen kalmaz. Bir bahçenin bir tek horozu vardır." şeklinde açıklama yaptı.

PARALEL YAPIYA MÜSADE YOK
Şener, Babamızın oğlu olsa paralel yapıya müsaade etmeyin diyerek, "Belediyelerde veya başka bir kurumda herhangi bir yapı kendisini örgütleyip, kendi sınıfına, kendi grubuna, kendi çete grubuna hizmet üretmeye kalkarsa bu paralel devlettir. Biz bunlara müsaade etmeyiz. Babamızın oğlu olsa müsaade etmeyiz. Herkes hesabını kitabını buna göre yapacak. Kaymakamlık kamu kurumudur, belediye kamu kurumdur, emniyet kamu kurumudur. Millet adına bütçe toplayıp bu bütçe ile hizmet eden her kurum hiyerarşik olarak her kurum Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar kurulu, Bakan, müsteşarlık, genel müdürlük, belediye başkanları, yardımcıları hiyerarşik olarak sorumludurlar. Bunun haricinde bir emir ve komutaya itaat edemezler."

Paralel yapıyla sonuna kadar mücadele edileceğini ve devlet hiyerarşisini bozmalarına engel olacaklarını ifade eden Şener, "Eğer bir otoriteye itaat eden ben bir hocama danışayım, ben bir cemaat şeyhime danışayım, ben bir mahallenin çete reisine danışayım derse orada düzen kalmaz ve tarumar oluruz. Bunun tedbirlerini devlet olarak hükümet olarak almak durumundayız. Ve kimsenin göz yaşına bakmayacağız. Çok net ifadeler kullanıyorum. Ama yapılan istihbarat çalışmaları bazı kurumlarda bazı kişilerin bu anlamda hareket ettiği hususunda bilgiler geliyor, bundan çok rahatsızız."

BAŞBAKANIMIZIN MÜCADELESİ MİLLET İÇİN
Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, milleti için Paralel yapıya karşı mücadele veriyorsa bağlı olan tüm kurumların vermesi gerekiyor diyen Şener, "Canhıraş sayın Başbakanımız meydan meydan, kurum kurum bunun mücadelesini verirken yine ona bağlı bir kurumda onun idaresindeki bir kurumda başkaca iş ve işlemlerin yapılması asla kabul edilemez. Bakınız işte bu siyasi istikrarsızlık bu iki başlılık bu paralel yapılar yüzünden çevremizdeki devletlerden dökülen kanı görüyorsunuz. Bir bahçenin bir tek horozu vardır. Eğer birden fazla olursa orada vakitleri şaşırırsınız. Lütfen bu konuda herkesin duyarlı olmaya davet ediyorum. Burası bir kamu kurumudur dolayısıyla kamu kurumunda uyarıları yapmayı hissediyorum kendimi. Verilmiş bir vazifeyi sizlere tebliğ ediyorum. Bana verilmiş bir görevi sizlere tebliğ ediyorum." Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi