Ordu Adalet Sarayı yeterli olmadığı için binanın hemen yanına yapılan ek hizmet binasının büyük bir kısmı tamamlanarak, tabelası asıldı. Tabelada yer alan “Ordu Ek Adalet Hizmet Binası” ismi ise tartışma yarattı.

Ordu Baro Başkanı Av. İlhan Kurt, tabeladaki ifadede bir anlatım bozukluğu olduğunu belirterek, bu gibi önemli yapılar isimlendirilirken çok iyi düşünülmesi gerektiğini söyledi. Kurt, “Ordu Ek Adalet Hizmet Binası” ibaresi yerine “Adalet Sarayı Ek Hizmet Binası” isminin daha uygun olacağını ifade ederek, tabelanın değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

“Bir yanlış var”

Ordu Barosu olarak ismin yanlışlığı olduğunu düşündüklerini söyleyen Kurt; “Gözden kaçan bir yanlış var. Kısa zamanda düzeltilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Bu tabir yanlış anlaşılmalara da sebebiyet verebilir. Böylesine donanımlı bir binanın isminin de düzgün olması gerekir.” dedi.

Ordu-Giresun Karayolu üzerinde daha önce TEKEL’e ait olan ve Adalet Bakanlığına devredilen arazi üzerine inşaatı yapılan Ordu Adliyesi Ek Hizmet Binası, akıllı bina kapsamında AB standartlarında inşa edildi. 10 bin metre kare kapalı alana sahip olan akıllı binanın yıl sonunda açılışının yapılması bekleniyor. Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

Editör: Haber Merkezi