Poyraz, “Yıllarca yaşananları ve yaşanacakları dile getirdik. Üreticilerin kendi topraklarında şirketlerin işçisi konumuna getirileceğini nedenleriyle anlattık. Bunun pratik adımlarını görüyoruz.” diyerek bugün yaşananların nedeni olarak kapitalist-emperyalist sistemi gösterdi.

Top taca atılıyor

Emek Partisi İl Başkanı Poyraz, “Fındıkta yaşananlar tartışılıyor ve sorumlu olarak Ferrero gösteriliyor. Bu doğru ama eksik bir belirleme. Ferrero bir sonuçtur. Halk arasında ‘Ev sahibinin hiç mi suçu yok?’ sözü var. Bugün Ferrero’nun piyasaya egemen olmasının zeminini yaratanlar hükümetler değil mi? Üreticilerin değil de yerli ve yabancı tekeller yararına yasa çıkaranlar göz ardı edilmemeli. Topu taca atmaya gerek yok. Kapitalist sistem işçinin de, emekçinin de, üretici köylünün de emeğini sömürüyor. Emek veren bizleriz kâr eden ise şirketler. Hükümetler de şirketlerin daha fazla kazanmasını sağlayan politikaları uyguluyorlar. Zengin daha fazla zengin olurken; işçinin, emekçinin, üretici köylünün sofrasındaki ekmek sürekli küçülüyor. ” dedi. 

"Yaşananların sorumlusu AKP Hükümeti" 

 “Üreticilerin çığlıklarını Hükümet duymazlıktan geliyor.” diyen Poyraz, “Ülkemizde yaşanan tüm sorunlarda olduğu gibi fındık üreticilerinin yaşadığı sıkıntıların sorumlusu da ülkeyi 16 yıldır yöneten AKP Hükümetidir. Sorumlu olduğu için de AKP’nin Karadeniz milletvekilleri ortada yoklar. Halkın içine girmeye cesaretleri yok. TMO göstermelik olduğu gibi, uygulamalarıyla da fındık tekellerine hizmet etmektedir.” dedi.

"Örgütlenip sesimizi yükseltmeliyiz"

Üreticilerin örgütlenmesinin gerekliliğini vurgulayan Poyraz, “Sorun sistem sorunu. Sistem kimden yana ise kazanan da o oluyor. Bunu değiştirebiliriz. Mücadele ile kazanımlar elde edebiliriz. Bunun yolu, birlikte örgütlenerek sesimizi daha fazla yükseltmektir. Acil olarak tepkimizi büyüterek, Hükümete yeni karar aldırarak TMO’nun fiyatı 15 TL’ye çıkarmasını, üreticilerin tüm ürününü almasını sağlamalıyız.” dedi. Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi