Altınordu Trafik Eğitim Parkında gerçekleşen Sinema Günleri Etkinliğinde bu defa çocuklar “Kaptan Pengu ve arkadaşları” adlı animasyon filmi ile macera dolu keyifli bir gün geçirdiler.

Çevreci mesajlarla dolu, yormayan, sempatik bir animasyon filmi olan Kaptan Pengu ve arkadaşlarının maceralarını sinema salonunu dolduran çocuklar ilgiyle izlediler.

Sinema günlerinin 3’üncü gününde gösterimi gerçekleşen animasyon filmde Kaptan Pengu, sera gazları ve küresel ısınma etkisiyle eriyen buzullar için çalışırken biricik dostu Putuk'un, eriyen buzuldan düşerek denizde kaybolduğunu öğrenir. Hemen arkadaşını aramaya başlayan Kaptan Pengu'ya, bu yolculukta Misket, Pelik ve Mandalina da katılır. Küresel iklim krizi ve çevresel sorunlara dikkat çekilen film ile çocuklar hem eğlendiler hem de öğrendiler.

Altınordu Belediyesince ikram edilen patlamış mısır ve organik elma suyu eşliğinde yaşadıkları sinema keyfi ile çocuklar unutamayacakları bir tatil gününü daha anılarına kattılar.

Sanatsal ve kültürel etkinlikleri aynı zamanda bir arada olma vesilesi olduğunu belirten Başkan Tören, “toplum olarak hep birlikte bir arada gerçekleştirdiğimiz her etkinlik çok değerlidir. Hem daha çok birbirimizi tanımamıza hem kaynaşmamıza hem de bir arada yaşama irademizin güçlenmesine vesile olmaktadır. Birlikte hareket edebilme, bir arada olabilme ve aynı duyguları aynı sevinçleri ve aynı heyecanları birlikte yaşayabilme çok önemli hasletlerdir. Özellikle bunların çocuklarda gelişmesi ve yeşermesi daha da önemlidir. Çocuklarımız hemşehrilerimiz ve şehrimiz için hayatın her alanında Aşkınan çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi