OrduYorum / Ercan Özdemir

Ordu Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Bostancı, HDP Eşbaşkanı ve Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’yü linç edilmekten olağanüstü çabasıyla kurtardı. Karadeniz gezisi kapsamında Cuma günü Ordu’ya gelen HDP Eşbaşkanı ve Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, kalabalığın protestosunun ardından partisinin seçim bürosunu sığınmıştı. Burada bir süre bekletildikten sonra kendisini korumak için bekleyen polislere haber vermeden dışarıya çıkan Kürkçü’ye taksiye bindiği esnada tekme atıldı.

Tekme darbesinden son anda kurtarılan Kürkçü taksi ile uzaklaştırılmak istenirken trafiğin yoğun olmasından dolayı güçlükle ilerledi. Bu sırada kendisini bekleyen kalabalık taksinin peşine düştü. Kalabalığın taksinin kapısını açmaya çalıştığı olayda Ertuğurul Kürkçü’nün bulunduğu otomobile sandalye ve taş atıldı. Seyir halindeki taksinin bir an dahi yanında ayrılmayan Ordu Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Bostancı, gösterdiği olağanüstü çabasıyla büyüyen olayların ardından olası bir linç girişimini engellemiş oldu.

Polislerin havaya ateş açmamasını sağlayan Alper Bostancı, biber gazı da kullandırmayarak polisle vatandaşı da karşı karşıya getirmemiş oldu. Taksinin seyir halindeki durumunda Çevik Kuvvet ekiplerinin de önünde koşarak Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’yü koruyan Bostancı, olası bir linç girişimini de engellemiş oldu. Milletvekilinin yanı sıra Ordu’nun imajını da üstün gayretleri neticesinde koruyan Ordu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Bostancı, “Polis bizi koruyamadı, kalabalığa teslim etti” gibi ifadelerden de Emniyet camiasını kurtarmış oldu. Kimsenin burnunun dahi kanamadığıbu büyük olayda Ordu halkının ve Emniyet teşkilatının imajını kurtaran Kahraman Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Bostancı’ya teşekkürler.
 
Editör: Haber Merkezi