24 Nisan 2017 tarihinde piyasaya giren Toprak Mahsulleri Ofisi Fındık alımına devam ediyor.  Fındık fiyatlarının geçtiğimiz sezon 14 liraya kadar yükselmesi ve ardından hızla düşmesi sonucu üreticinin elinde kalan fındığı 10 - 11 liradan almaya başlayan TMO alımlara tüm hızıyla devam ediyor. 


TMO'nun fındık alımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu; "TMO piyasaya girdiği günden itibaren 4 bin tona yakın fındık alımı gerçekleştirdi. Alınan fındıkların tamamı gerçek üreticinin fındığı biz titiz bir şekilde süreci en iyi şekilde takip ederek gerçek üreticinin mağdur olmaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Gerçek üretici dışında TMO'ya fındık vermeye çalışan manav ve tüccarlarında olduğunu bildiklerini söyleyen Başkan Selami Akarsu; "Bunun içinde bir dizi tedbirler aldık. TMO'ya gerçek üreticinin fındık vermesini sağlıyoruz. Sorun yaşayan üreticilerimiz Ziraat Odamıza da müraacat ederek bilgi alabilir ve üreticimize her türlü her konuda yardımcı oluyoruz" dedi.

Fındık üreticilerinin ÇKS'lerini başkalarına kullandırmamaları gerektiği konusunda da uyarılarda bulunan Başkan Selami Akarsu; "Üreticilerimize birde uyarı yapmak istiyoruz. ÇKS'lerini başkalarına kullandırmasınlar. Böyle girişimde bulunanlar tespit edildiği anda fındık veremezler. Bu hassas bir dönem o yüzden gerçek üreticinin de duyarlı olmasını istiyoruz" dedi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi