Türkiye’de yaşanan pandeminin getirdiği ağır koşullar nedeniyle yoğun olarak dijital ortamlarda sürdürülen projenin bundan sonra her bölgede yüz yüze ve birlikte sürdürülmesi planlandı ve Ordu Bölge toplantısı Anemon Otel’de gerçekleştirildi.

Projenin ikinci bölge toplantısı Amasya, Erzurum, Gümüşhane, Ordu ve Trabzon illerinden gelen çeşitli kadın örgütlerinin katılımıyla yapıldı. 35 ilde sürdürülen proje faaliyetlerine 167 hak temelli çalışan kadın örgütü katıldı. Eğitim, eylem planı hazırlama, kapasite artırma çalışmaları yanında, yerel örgütlerle deneyim paylaşımı, birlikte düşünme, birlikte çalışma heyecanı yaşandı.

“2022 Haziran’a kadar devam edecek”

Türk Kadınlar Birliği Derneği tarafından proje ile ilgili şu açıklama yapıldı:  Proje ile ulusal ve uluslararası yasal güvencelerin hayata geçirilmesine katkı verilmesi amaçlanıyor. Yerellerde bu amaca yönelik gerçekleştirilen faaliyetler, ilgili kesimler ile iletişim ve iş birliğinin gelişmesini de sağlayacak. Öte yandan gerçekleştirilecek bu faaliyetler hedef illerdeki sivil toplum örgütlerinin yerellerindeki kurum ve karar verme mekanizmalarıyla tanışmalarına vesile olarak, katılımcılık açısından da önemli bir artı değer sağlayacaktır. Proje çalışmaları Haziran 2022 yılına kadar devam edecektir.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi