Esnaf ziyaretinden sonra kahvehaneleri dolaşan Tüm Köy Sen Ordu Şubesi Başkanı Zekayi Sağra ve yönetim kurulu üyeleri Tuncay Zengin, Akif Alan fındık politikalarının üretici lehine değişmesi gerektiğini söyledi.

 

Yalnızca köylü fiyat belirleyemiyor

 Üreticilere seslenen Sağra,” Dikkat edelim yalnızca üretici olarak ürünümüzü fiyat belirleyemeyen bizleriz. Alışveriş yaptığınızda toplu iğnesinden ayakkabısına, beyaz eşyadan ekmeğe kadar tüm ürünlerin fiyatını imal edenler belirliyor. Biz de fındık, kivi, çilek, bal, patates, domates gibi tarım ürünleri üretiyoruz. Hangisinin fiyatını belirleyebiliyoruz? Tüccar, ihracatçı ne verirse onu kabul ediyoruz. Böyle gitmez. Bu uygulama değişmeli. Hükümetin ısrarla savunduğu serbest pazar uygulamasına son verilmeli. Ürünümüz değerini bulmalıdır.” dedi.

Birlikte başaracağız

Sağra, “Bu olumsuz gidişi lehimize dönüştürebiliriz. Ancak tek koşul yan yana gelip çıkarlarımız için ortak sesi çıkarmaktır. Bizler farklı partileri desteklesek de aynı oranda ve biçimde sömürülüyoruz, mağdur ediliyoruz. Sendikamız Tüm Köy Sen’e üye olarak güçlenmemiz gerekir. Başka seçeneğimiz yok.” dedi.

Panelde sesimizi yükselteceğiz

Üreticileri panele davet eden Sağra, “ Tarım politikalarının nasıl olması gerektiğini ve taleplerimizi dillendirmek için bir panel düzenliyoruz. Sendikamızın Örgütlenme Uzmanı Sedat Başkavak, Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör ve Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Zafer Şenyurt’un konuşmacı olduğu panelimiz 02 Mayıs 2018 Çarşamba günü saat 13.30’da TESK Hotel toplantı salonunda yapılacak.” diyerek panele çağrı yaptı. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi