Medical Park Ordu Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Seçil Özoğlu Turhan, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) hakkında açıklamalarda bulundu. Uzm. Dr. Seçil Özoğlu, yakınmaları çocukluk döneminde başlayan DEHB için genellikle çocuk psikiyatristine başvurulurken erişkinlerde DEHB olmayacağına dair yaygın bir kanının mevcut olduğunu belirtti.

Yapılan araştırmalara göre çocukluk çağında DEHB olanların yarısından fazlasının erişkin yaşlarda da DEHB belirtilerini göstermeye devam ettiğini Uzm. Dr. Seçil Özoğlu Turhan, “Erişkinlerde DEHB sıklığı yüzde 2.5-4.9 arasında bildirilmiştir. Temel olarak;  dikkat eksikliği, aşırı hareketlilik ve dürtüsellik belirtilerini içerir ancak bu 3 bulgunun her zaman birlikte olması gerekmez.” dedi. DEHB 'Dikkatsizliğin ön planda olduğu tip', aşırı hareketlilik ve dürtüselliğin ön planda olduğu tip' ve her ikisinin de görülebildiği 'bileşik tip' olarak 3 alt gruba ayrılır.

Gelişimsel özellikler nedeniyle erişkinlerde görülen belirtiler ve sorunlar çocuklardan farklı olduğunu belirten Uzm. Dr. Seçil Özoğlu Turhan erişkinlerdeki belirtileri şöyle sıraladı:

Dikkat Eksikliği Belirtileri, İşlerini ertelerler, Dürtüsellik Belirtileri, Hiperaktivite Belirtileri. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi