Bölgenin yönetiminin tesis edilmesi için görevlendirilen koordinatör Vali ve Kaymakamların eşgüdümü ile birlikte hızlı bir şekilde vaziyet aldıklarını dile getiren Başkan Tören, “Arama kurtarma faaliyetlerimiz, insani yardım çalışmalarımız şehrin ve bölgenin günlük hayata dönmesi adına sağlıktan alt yapıya, kent temizliğinden insani yardımlarla ilgili öncelikler ve bugün kalıcı konutların yapım süreci içerisinde güvenli alanlarda yaşamalarına ilişkin her alandaki sorun tespit edilerek bununla ilgili acil eylem planlamaları konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sağlık hizmetlerimizle altyapı hizmetlerimizle insani yardımlarımızla paylaşmanın dayanışmanın bereketiyle kardeşlik elimizi uzatarak kucaklaştığımız Gölbaşı ilçemizde insanımızı yaşadığı bu derin acılar hafifleyene kadar yalnız bırakmayacağız” dedi.

“Eşgüdüm içerisinde bölgeye hizmetimiz devam ediyor”

Depremin etkileri yanında çetin kış koşulları ile de mücadele ettiklerini dile getiren Başkan Tören, “enkaz bölgesinde yakınlarını kaybedenlerin acıları henüz çok taze ve biz bu acıları içimizde hissediyoruz. Ancak ayakta olan ve tüm deprem bölgelerini kuşatan Türk milletinin kardeşliği dayanışması ve yardım seferberliği ile yaralarımızı hep birlikte saracağız.

Böylesi bir duygusal yoğunluğun yaşandığı bu bölgede bazı gerçekler de var ki, mevsim şartları itibari ile son derece çetin kış şartlarıyla da mücadele etmek zorundayız. Böylesi asrın felaketi diyebileceğimiz bir durumdan etkilenmiş ailelerimizin acılarını paylaşırken aynı zamanda onlara yardımlarımızı hem sıcak yemek anlamında hem barınma anlamında hem temel ihtiyaçlar anlamında ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu arada zamanla yarıştığımızı da ifade edebilirim. Sayın Cumhurbaşkanımızın bölgede talimatıyla oluşturulan kriz yönetim merkezimizin ve ilçemizde yine eşgüdüm içerisinde olan koordinasyon merkezimizin belirlediği çerçevede bölgeye hizmetimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“85 milyon insanımızın bölge insanıyla adeta et tırnak olduğuna şahit oluyoruz”

Tokat ve Esenler Belediyelerinin de tüm imkanları ile yanlarında olduğunu aktaran Başkan Tören, “Tokat belediyemiz günlük hayatın normale dönmesiyle ilgili ki bu depremin yıkıcı etkisinin onarılmasıyla ilgili acil müdahalelerin yanı sıra orta ve uzun vadeli bizi bekleyen risklerle ilgili tedbirler konusunda çalışıyor. Yine Esenler Belediyemiz tüm kapasitesini bu bölgeye sadece Gölbaşı ile de sınırlamak doğru olmaz Malatya’dan Adıyaman merkeze ve bölgemizde depremden etkilenen ilçe merkezlerine kadar ihtiyaçlar doğrultusunda tüm kapasitesini konsolide ettiğine biz şahidiz. Aynı zamanda devletimizin tüm kurum kuruluşları seferber olmuş durumdadır.

Bizler de altyapıdan geçici barınma alanlarının oluşturulmasına, enkaz kaldırmadan insani yardımların ulaştırılmasına, 24 saat sıcak yemek dağıtımından Mobil Sağlık hizmetlerine, temiz içme suyu dağıtımından kent temizliğine ve vatandaşların günlük ihtiyaçlarının karşılanmasına kadar her alanda canla başla çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“İlk etapta 2 bin kapasiteli konteyner kentin kurulumu başladı”

Canlı yayında değerlendirmelerini sürdüren Başkan Tören, “Bölgede ilk etapta 2 bin konteynerlik bir konteyner Kentinin alt yapısını oluşturmak için de bölgenin en büyük iş makinesi şantiyesine de dönüşmüş durumdayız. Bu manada yine önemli katkısı olan Tokat belediyemize ve Esenler belediyemize teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Aşkın Tören, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı:

Devletler kurumlarıyla vardır. Bugün Gölbaşı merkezi için çok rahatlıkla ifade edebilirim ki, vatandaşımızın hayır duaları bizimle devletimizin bütün imkanları Gölbaşında. Kurumlarımızın bütün kabiliyetleri, kaynakları ihtiyaçlar oranında bugün Gölbaşı’nda. Burada tedarik zincirinde, müdahale zincirinde ve hayatın normalleşmesi anlamında atılması gereken adımlar anlamında herhangi bir aksaklığın olmadığını rahatlıkla ifade ediyorum. Bu vesile ile bir kez daha yüce Türk milletine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi