Enver Yılmaz'ın istifasının ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için, dün olağanüstü toplanan Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gerçekleştirilen seçimde, kullanılan 67 oyun 66'sını alan AK Parti'nin adayı Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş yeni başkan oldu. Oylamada 1 oy ise boş çıktı. 

 

CHP Meclis Üyeleri salonu terk etti

 

Seçim öncesinde Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri, Hasan Karamustafaoğlu'nu büyükşehir belediye başkanı adayı gösterirken CHP grubu adına konuşan meclis üyesi Selim Mercan oylamanın kapalı kabinde yapılmasını teklif etti. Meclis üyeleri, iç tüzükte böyle bir maddenin olmadığını gerekçe göstererek Mercan’ın teklifini kabul etmedi. Bunun üzerine CHP Meclis Üyeleri ise salonu terk ederek oylamaya katılmadı.

 

 “Ordu değişecek!”

Oy sandığının sayılmasının ardından, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Engin Tekintaş, gerçekleştirdiği konuşmada, Ordu'da 4,5 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Enver Yılmaz'a teşekkürlerini iletti.

Teşekkür konuşmasında Tekintaş şunları ifade etti: “Öncelikle Cumhurbaşkanımız ve genel merkezimizin yapmış olduğu çalışmalar sonucu takdir ediliş şekliyle meclisten, yüzde 99'u nispetinde verilmiş olan karar doğrultusunda bugün itibariyle kıymetli belediye başkanımızın istifası üzerine boşalmış olan başkanlık görevini devralarak, bu şehrin büyükşehir belediye başkanı olarak sizlere hizmet etme yoluna girmiş bulunuyoruz. İnancımızı bundan sonraki süreçte sizlerle birlikte hizmetin devamı, milletimizin özellikle gönül ilişkisini doğrudan kurmasını sağlayarak devam ettirmemiz gerekiyor. İnanıyoruz ki, Türkiye'nin AK Parti'ye ne kadar çok ihtiyacı varsa, başta ilimizdeki büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız olmak üzere hepimizin bu yapıya sonsuz ihtiyacı var. Türkiye değişiyor ve gelişiyor. Özellikle ülkemizi rahatsız eden hususlarda mücadele ediyor. Bu gelişime engel olmak isteyenlere karşı Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ile bu duruşu sergilemeye devam ediyor. Miras olarak değil, hizmetin devamı olarak almış olduğumuz bu görevi, sizlerle birlikte en iyi şekilde sürdürmememiz gerekiyor. Bunun için kol kola kucaklaşarak, canı gönülden hizmetleri geleceğe taşıyacak hizmetlerin en kolay yolu, birlikte yola devam. Aslında dönüp baktığınızda, 2014 yılının öncesine doğru giderek bir kıyaslama yapsanız, değişimi fark edeceksinizdir. Aldığımız görevin ağırlığını ve sorumluluğunu biliyoruz. Bu görevin bize verdiği yükümlülüğün getireceği neticelerin halkımız açısından çok mükemmel olacağına inanıyoruz. Çıtayı yok yüksek tuttuk, o çıtayı daha da yükseğe taşıma görevi hepimizin. Ordu değişecek, Ordu gelişecek. 19 ilçemizle birlikte, yeniden; ‘Durmak yok, yola devam!’”

 

Mühür beratı ve mührünü teslim aldı

 

Koordinatör milletvekili olan Ak Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Başkan Tekintaş’a Ordu Büyükşehir Belediyesi mühür beratını ve mührünü teslim etti. Koordinatör Milletvekili Yılmaz, Başkan Engin Tekintaş’ı tebrik ederek,  “Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin bugün yaptığı olağanüstü toplantıda Altınordu Belediye Başkanımız Sayın Engin Tekintaş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilmiştir. Gün el ele tutuşup, incinme ve kırılmaların telafi edilme günüdür.” dedi. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi