Aldığı kötü sonuçların yenisini Yeşilyurt Demir Çelik Ofspor maçıyla devam eden Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü'nde maç içi ve sonunda tribünler karıştı. Maçın 86.dakikasında ıska geçtiği gol rakip takımın gol atmasını sağlayan Cantuğ Temel'in yediği gol ile tribünlerden büyük tepki almış ve maç sonunda aynı şekilde taraftarlara tepki göstermişti. Gösterdiği tepkinin nedenini ise başarılı kaleci maç sonunda açıkladı.

Yeşilyurt Demir Çelik Ofspor karşısında alınan mağlubiyetin kendisinin yaptığı hatadan dolayı olduğunu söyleyen Cantuğ Temel, maç sonunda kendisine edilen küfürleri ise hak etmediğini ve maç sonunda tribünlerde kardeşine saldıran taraftarlara tepki gösterdiğini söyleyen Temel, maç sonunda ise yaptığı açıklamda özür diledi.

Sezon başında Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği'ne transfer olan 27 yaşındaki Cantuğ Temel: ''Bugün oynanan Ofspor maçında yapmış olduğum talihsiz bir hatanın maç sonucuna etki etmesi ve yenilgiyle sonuçlanmasından dolayı takım arkadaşlarımdan, hocalarımdan, başkanımız ve yönetimimizden, ayrıyeten vakitlerinden ve ceplerinden zaman ayırıp bizi desteklemeye gelenlerden öncelikle özür dilemek istiyorum. Daha sonrasında, her futbolcunun yapabileceği ve yapmış olduğu hatayı benim yapmamdan dolayı bana (..) şeklinde cümleler ve daha fazlasının kullanılması ne kadar doğrudur, bunun takdirini gerçek taraftarlara bırakıyorum ki bu cümlelere rağmen benim maç sonunda göstermiş olduğum tepki, bana edilen küfür ve hakaretler için değildir. Canım, kanım kardeşime saldırıldığını gördüğüm içindir. Benim yerimde olup da kardeşini canını, kanını orada öyle görüp bu tepkiyi vermeyecek kimseler var mı ? Bilemiyorum bunun takdirini sizlere bırakıyorum.'' ifadelerini kullandı.

Orduspor altyapısında kariyerine başladığını belirten Temel: ''12-13 yaşlarında Orduspor formasını sırtına geçirmiş ve yıllarca terletmiş, Ordu ve Orduspor’dan uzak kaldığı dönemlerde de bu formayı tekrar kirletmek için can atmış bir futbolcuyum. Çocuk yaşta hayallerinin peşinde Orduspor formasıyla koşan, bu hayaller ve hedefler uğruna ailesinden ve sevdiklerinden uzak kalmış, en önemli ve zor anlarında ailesinin yanında olamamış bir kişi olarak şunu söyleyebilirim ki, tek bir hata yüzünden küfür ve hakaretler duymak beni çok ama çok üzüp yaralamıştır. Dakikalarca gözyaşlarımı tutamadım, yaptığım hataya mı, yoksa taraftarımın bir tek hataya bana sırt dönmesine mi üzüleceğimi bilemedim ve hala da bilemiyorum. Çok fazla uzatmadan sonuç ne olursa olsun, ben hangi kelimeleri işitmişsem işitmiş olayım, ağabeylik içgüdüsüyle yapmış olduğum tavır ve hakaretten dolayı gerçekten çok üzgünüm.'' dedi.

Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü'nün Yeni Ordu Stadyumu'nun açılış maçında Kırıkkale Büyük Anadoluspor maçında aldığı mağlubiyette ise maçın skorundan çok maçta sahaya atılan kuran-ı kerim konfetileri oldukça tepki görmüş ve Türkiye'nin gündemine oturmuştu. SAMET KARADAĞ / ORDU YORUM

Editör: Haber Merkezi