TL’nin değer kaybetmesi ve tüketim mallarına yapılan zamlar nedeniyle “Emek ve Demokrasi Güçleri” basın açıklamasıyla mücadele çağrısı yaptı.

Geçim sıkıntısının dayanılmaz hale geldiğini belirten Ertuğrul Gönül, “Yeni zamlar ve vergilerle hayat pahalılığı aldı başını gitti. Tencere kaynamıyor. TL değer kaybettikçe kaybediyor. Ücretler eridikçe eridi. Yetmedi, iktidar vergileri artırmaya başladı. Bütçe görüşmeleri tartışmalarında da gördüğümüz gibi yine işçi ve emekçiler olarak bizler mağdur ediliyoruz. Bu düzen bir avuç patron için saltanat, emekçiler için sefalet demektir. Bu zulüm artık yeter! Bu zamlar artık yeter! Bu pahalılık artık yeter!” diye seslendi.

Taleplerimiz dikkate alınmalı

Ekonomik krizin yükünü halk çekiyor diyen Gönül, “Kayırma, rüşvet, yolsuzluklar; çetelerle bin bir türlü ilişkiler ortaya saçılıyor. Krizin faturasını halk ödüyor. Gençler başını sokacak ev, yurt bulamıyor. Öğrenciler tarikat ve özel yurtlara mahkum edildi. Bütçede öğrenciler de yok. İşçiler, emekçiler; kadınlar, gençler birleşelim sesimizi birlikte yükseltelim. Talebimiz, halkçı bütçe, geçinilebilir asgari ücret için; zamların geri alınması, ücretlere ek zam, vergide adalet.” dedi.

Yaşanabilir bir asgari ücret istiyoruz

Mağduriyete karşı birleşme çağrısı yapan Gönül, “Asgari ücret görüşmeleri başladı. Asgari ücret vergi dışı kalmalı ancak patronların yükümlülüğü yok edilmemeli. Yaşanabilir bir asgari ücret istiyoruz. TL’nin değer kaybetmesi, enflasyon nedeniyle ücretler eridi. İşçi ve emekçilerinin ücretlerine hemen ek zam yapılmalı. Kamu emekçilerinin toplu görüşmelerdeki hakları yenilenmelidir. Vergide patronlara gelenekleşen aflara son verilmeli, kaynaklar halkın gereksinimleri için kullanılmalıdır.” dedi. Ordu Yorum/Kerim Gültaş

Editör: Haber Merkezi