Karadeniz'in köklü geleneklerinden biri olan Mayıs Yedisi, her yıl 20 Mayıs günü kutlanmaktadır. Peki, bu gelenek nedir, ne zaman ortaya çıkmıştır ve neden kutlanır? Bu soruların cevaplarını ve Mayıs Yedisi ile ilgili merak edilen detayları inceleyelim.

Mayıs Yedisi Nedir?

Mayıs Yedisi, Karadeniz Bölgesi'nde, özellikle Ordu, Giresun, Trabzon ve Samsun gibi şehirlerde kutlanan bir gelenektir. Rumi takvime göre Mayıs ayının 7. günü yani 20 Mayıs günü kutlanan bu gelenekte, halk erken saatlerde şehir merkezine ya da sahil kenarına giderek o güne özel kurulmuş kermesler ve pazar tezgahlarını ziyaret ederek alışveriş yaparlar. Ayrıca belediyeler tarafından da o güne özel konserler, yöresel oyunlar ve çocuklar için aktiviteler düzenlenir. Havanın genellikle serin olmasından dolayı piknik yerleri ve sahil kenarları da oldukça yoğun olur.

Mayıs Yedisi Ne Zaman Başlıyor?

Mayıs Yedisi her yıl 20 Mayıs günü kutlanır. Bu tarih, Rumi takvime göre Mayıs ayının 7. gününe denk gelmektedir.

Mayıs Yedisi OrduMayıs Yedisinin Anlamı Nedir?

Mayıs Yedisi geleneğinin adını 20 Mayıs'ın Rumi takvime göre Mayıs'ın 7'sine denk gelmesinden aldığı belirtiliyor. Oğuz Türklerinden günümüze kadar geldiği öne sürülen bu geleneğin anlamı ise baharın gelişini kutlamak, doğayla iç içe olmak ve bereket dilemektir.

19 Mayıs'ta Hangi İşyerleri Kapalı? 19 Mayıs'ta Bankalar Kapalı Mı? 19 Mayıs'ta Borsa Kapalı Mı? 19 Mayıs'ta Kargolar Ça 19 Mayıs'ta Hangi İşyerleri Kapalı? 19 Mayıs'ta Bankalar Kapalı Mı? 19 Mayıs'ta Borsa Kapalı Mı? 19 Mayıs'ta Kargolar Ça