Ordu Filarmoni Derneği Kurucu Başkanı Kenan Çebi, Kurucu Başkan vekili Tamer Şensoy oldu.

Derneğin Kurucu Genel Sekreteri Av. Sinem Cansu Kır, Kurucu Muhasip Üye Aslı Poyraz, Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Adil Levent Karlıbel, Kurucu Üye Mehmet Albayrak, Kurucu Üye Orkun Gönül, Kurucu Üye Nusret Özel ve Kurucu Üye Önceki dönem Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay oldu.

Ordu Filarmoni Derneği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Filarmoni dernekleri, genç müzisyenlerin tanıtımına ve sanatsal gelişimine katkıda bulunur, diğer ülkelerdeki konser organizasyonları ile sanatsal ilişkiler kurar. Bu amacı da gerçekleştirmek için Ordu’da, dolayısıyla ülkemizde “Uluslararası Sanat Müziği” kültürünün gelişmesine ve geniş halk kitlelerine yayılmasına katkıda bulunmak için çalışmalar yapar.

Ordu Filarmoni Derneği’nin çalışma konuları ve biçimleri şu şekilde açıklandı:

a) Müzikolojik araştırmalar yapar, yaptırır.

b) Resital, oda müziği, koro, orkestra konserleri, bale, opera, operet, müzikli tiyatro gibi müziksel etkinlikler düzenler.

c) Opera binası, konser salonu ya da kültür merkezi gibi müziksel mekânların oluşturulması, geliştirilmesine, bunların gereksinimlerinin giderilmesine çalışır.

d) Orkestra, koro, opera, bale gibi müzik topluluklarının ve müzik öğretim kurumlarının kurulmasına çalışır.

e) Müziğe yetenekli öğrencilerin, yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olur; onları korur, destekler ve bu amaçla yurt içinde ve yurt dışında burslar verir.

f) Amacına uygun konularda ve 5680 sayılı Basın Kanunu ile 2527 sayılı Kanunun hükümlerine uymak koşuluyla süreli yayınlar (gazete, dergi, bülten vb), kitaplar çıkarır.

g) Müzik kursları, konferans, seminer vb etkinlikler düzenler

h) Uluslararası Sanat Müziği alanındaki değerli Türk sanatçılarını (besteci, yorumcu vb.) ve onların eserlerini korur, destekler.

 için maddi yardım; yurt dışı burs sağlama gibi katkılarda bulunur.

k) Yurt dışında eğitim veren öğretim kurumlarından Ordu’ya öğrenci davet eder ve o kurumlara Ordu’dan öğrenci gönderir.

l) Müziksel etkinlikler gerçekleştirmek amacıyla yurt dışında sanatçı, öğretim elemanı, bilim adamı getirir.

m) Müzik Kütüphanesi, müzik müzesi kurar ve geliştirir.

n) Müziksel yayın yapmak üzere televizyon, radyo vb. Yayın istasyonları kurar internet gibi teknolojik olanaklardan yararlanır.

o) Yönetim Kurulu, bu etkinlikleri gerçekleştirebilmek için, iş bölümü yaparak Dernek Genel Kurulu’ndan üyelerin de içinde bulunduğu bazı çalışma komiteleri kurar, bu komiteler aracılığı ile geniş kesimin katılmasına, bunların iyi bir koordinasyon içinde yürütülmesine özen gösterir.

i) Müzik yarışmaları düzenler ve başarı gösterenlere çeşitli ödüller vererek onları destekler

j) Uluslararası Sanat Müziği eğitimi veren müzik öğretim kurumları öğretim elemanlarının gelişmesi

p) Diğer sivil toplum örgütleriyle ortak etkinlikler gerçekleştirebilir ve bu amaçla bir koordinasyon kurulu oluşturabilir.

r) Dernek, belirtilen çalışmaları gerçekleştirmek amacıyla, Mesleki kuruluşlardan işçi veya işveren sendikalarından maddi yardım kabul edebilir ve anılan kurumlara maddi yardımda bulunabilir.

s) Ordu Filarmoni Derneği belirlenecek bir Devlet Senfoni Orkestrası ile karşılıklı dayanışma içinde bulunur, gerekli durumlarda maddi katkıda bulunur, avans verir, bağış yapar ve alır.

t) Dernek faaliyetlerini gerçekleştirmek için kadrolu personel çalıştırabilir.

u) Kültür, sanat ve müzik alanında etkinliklerde bulunan kamu ve özel kuruluşların çalışmalarına gerektiğinde maddi katkıda bulunur, avans verir, bağış yapar ve alır.

v) Dernek amaçları doğrultusunda federasyonlara üye olabilir.

y) Derneğin amacı ile ilgisi bulunan ve kanunlarla yasaklanmayan alanlarda, diğer derneklerle veya vakıf, sendika ve benzeri sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir amacı gerçekleştirmek için plâtformlar oluşturmak. Haber merkezi

Editör: Soner Özdemir