“İŞSİZLİKLE MÜCADELE EDEN TEK SİYASİ HAREKETİZ”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemal Enginyurt, seçim çalışmlarını Korgan ve Korgan İlçesine Bağlı Çiftlik Beldesinde sürdürdü. Çiftlik Beldesinde vatandaşlarla bir araya gelen Enginyurt burada yoğun bir ilgiyle karşılandı.

Çiflik kapalı halı sahada kalabalık bir topluluğa seslenen Enginyurt burada Alevi Kültürüne dikkat çekerek Türklüğün öncülüğü olan Alevilerin bu yerel seçimlerde çok dikkatli davranmalarını istedi.

ANADOLU’DA TÜRKLÜĞÜN ÖNCÜ KUVVETLERİ OLDUNUZ

Engiyurt burada yaptığı konuşmada; “Orta Asya Bozkırlarından, Horasan Yaylalarından, Anadolu’yu Türkleştirmek üzere gelmiş olan Ahmet Yesevi’lerin, Yunus Emrelerin, Mevlanaların, Pir Sultan Abdalların, Karacaoğlanların, Dadaloğulların benim sadık yarim kara topraktır diyen ve Türk’üz biz, Türkü söyleyenlerdeniz diyen Aşık Veysel’in yiğit evlatları, selam size, sevgi size, muhabbet size olsun. Allah, Anadolu’yu Türkleştirmek için yola çıkan bütün Alevi erenlerinden razı olsun. Onlar olmasaydı bugün Türkçe konuşamayacak, Türkçe söyleyemeyecek ve Türkçe yazamayacaktık. Çünkü Anadolu o dönemde büyük bir kültür erezyonu yaşamış, türkü unutulmuş, Türkçe unutturulmuş, Türkçe konuşulamıyor, Türkçe söylenmiyordu. İşte o dönemlerde bütün baskılara rağmen, bütün zulümlere rağmen, alevi canları ve erenleri ile Mehmet Beyleri, büyük bir isyan hareketi başlatarak, bundan böyle bu ülkede Türkçe konuşulacak ve yazılacak, Türkçe söylenecek dediği gibi, Anadolu’da Türklüğün öncü kuvvetleri oldunuz. Rabbim hepinizden razı olsun” dedi.

DİKTATÖRLÜĞE DOĞRU GİDİYORUZ

Ülkenin Alevilere bu süreçte daha çok ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekleyen Enginyurt şöyle devam etti; “Şimdi yine ülkenin size ihtiyacı var. Hemde bu sefer daha fazlasıyla ihtiyacı var. Zira Cumhuriyet, Türkiye Cumhuriyeti büyük bir tehlike ile karşı karşıya, bir diktatörlüğe doğru gidiyoruz. Bir baskı rejimine doğru gidiyoruz. İnsanlar susturuluyor, korkutuluyor, sindiriliyor. AKP’ye oy vermeyeceğenizi söylemek bir suç haline geldi. Dul ve Yetim maaşı alanlara maaşınızı keseriz diyorlar, çocuk parası alanlara çocuk paranı keseriz diyorlar, sakat parası alanlara sakat paranı keseriz diyorlar, işçiye işten atarız diyorlar. Emekliyi tehdit ediyor, hakim ve savcıları sürgüne gönderiyor, polisleri sürgüne gönderiyorlar. Türkiye’de maalesef büyük bir diktatörlük Türk Milleti üzerine karabasan gibi çökmüş durumdadır. İşte böylesi bir dönemde siz canların daha dikkatli olması gerekir” diye konuştu.

TÜRKİYE’Yİ EVLAT ÜZERİNDEN BÖLMEYE ÇALIŞMAK YAKIŞIYOR MU?


Tıpkı 1918 yılında başlayan Kuva-i Milliye ruhu ile yeni bir Milli Mücadelenin kahramanları olarak Cumhuriyet’i kuran güzel insanlar olarak yeniden Cumhuriyete sahip çıkmak zorundayız diyen Engiyurt; “Maalesef Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı çok kötü sözler söylüyor. Daha geçen haftalardan bu tarafa diyor ki, Devlet Bahçeli’nin, Fethullah Gülen Hoca efendinin evlatları yok diyor. Bir başbakana yakışıyor mu bu? Evladı veren evlattır, evladın sahibi Allah’tır. Milyonlarca evladı olmayan insanlar var. Milyonlarca evlatlık alıp, canı gibi severek ve bütün servetini bağışlayan insanlar var. Evladı olsun diye sabahlara kadar gözyaşı dökenler var. Bunu veren Allah’tır. Sayın başbakana bu üslup yakışıyor mu? Evlat üzerinden siyaset yapmak, Türkiye’yi evlat üzerinden bölmeye çalışmak yakışıyor mu?

Doğrudur sayın Devlet Bahçeli’nin, Fethullah Gülen’in evladı yoktur. Ama sayın başbakan şundan emin olsun, hem Devlet Bahçeli’ye, hem Fethullah Gülen’e evlat olacak bu memlekette milyonlarca insan var. Sayın başbakana buradan seslenerek bir söz söylemek istiyorum, sayın başbakan evladı olmamak ayıp mı? Yanlış mı? Evladı olmamak devleti yönetememek demek mi? Rahmetli Bülent Ecevit’in de evladı yoktu, ama adam gibi adamdı, ne soydurdu, ne de çaldırttı. Mustafa Kemal Atatürk’ünde evladı yoktu ama 75 Milyon Türk ona evlat olmaktan onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz. Dolayısıyla bu seçimde hesabınızı iyi yapmak durumundasınız” şeklinde konuştu.

MEMLEKETTE HIRSIZLIĞI, YOLSUZLUĞU ÖNLESENE


AKP’lilerin Yerel seçimleri başbakan seçimine çevirmeye çalıştıklarını da ileri süren Enginyurt; “Sadece yerel seçim yapacağımız bu dönemde maalesef seçimi sayın başbakan seçimine dönderdiler. Korgan’a belediye başkanı seçeceksiniz, Ordu’ya belediye başkanı seçeceksiniz, ama birileri başladı hayır oyu başbakana verin, başbakanı seçin, başbakana sahip çıkın, bize Fethullah Gülen tezgah kurdu diyorlar, paralel devlet tezgah kurdu diyorlar. Her gün televizyon ekranlarında, miting meydanlarında birisi Fethullah hocaya hakaret ediyor ve üstelikte çıkmış diyor ki, onların oyu yüzde 1 bile yok. O zaman sayın başbakan yüzde 1 oyu olmayan bir adama ve onun çocuklarına her gün sapık diye, hergün sülük diye, her gün haşhaşi diyerek hakaret edeceğine bu memlekette hırsızlığı önlesene, yolsuzluğu önlesene. Soyguna, vurguna, talana dur desene. Sayın başbakan desene hakim ve savcılara, bu yolsuzlukların ucu bucağı nereye giderse gitsin hesabını sorun deesene. Ama hayır onlar biliyorlar anladılar ki Çiftliklilerin AKP’de adaya oy vermediklerine. Onlarda biliyor ki AKP’liler oyu başbakana veriyorlar. Çünkü siz AKP milletvekillerini tanımıyorsunuz. Dolayısıyla oyu Tayyip Erdoğan’a veriyorsunuz. Recep Beyi niye seçiyoruz? 30 Mart’tan sonra Korgan’ı Recep bey mi yönetecek? 30 Mart’tan sonra Ordu’yu Recep Bey mi yönetecek? Hayır. O zaman niye bu seçimi genele döndürmeye çalışıyorsunuz?” sorularını sordu.
 
KİLİSE YAPANLAR, CEM EVİ NİYE YAPMIYORSUNUZ?

Çiftlik’lilere Cem Evi sözü veren Enginyurt daha sonra şunları kaydetti; “Çiftliğin belediyesini bunlar mı açtılar da bunlar kapattılar. Çiftliğin belediye başkanlığını bunlarmı tahsis ettilerde bunlar açtılar. Dolayısıyla Ali Başkanım burada zor şartlarda hizmet ediyor. Buraya size Cem Evi, Kültür Evi yapmaya kalkıyor kendi imkanlarıyla. AKP bu memlekette yapmadık kilise bırakmadılar. Kilise yapanlar Cem Evi niye yapmıyorsunuz? Ben size Ali Başkanında huzurunda, Bedir Silme’nin huzurunda söz veriyorum. MHP Ordu Büyükşehir Belediyesini kazandığımız gün size tek kuruş harcatmadan o Cem Evini Büyükşehir olarak ben yaptıracağım. Burada huzurunuzda da namus ve şeref sözü veriyorum. Yürekleri varsa birileri çıksın bunları söylesinler. Ama yürekleri yetmiyor.

ÇİFTLİKTE ÇOCUKLARIMIZ GÖÇTÜ


Bakınız biz 17 aydır Ordu’nun makus talihini değiştirmek için 30 Mart’ın bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Ordu son 10 yıldır işsizliğin en yüksek olduğu bir vilayet haline geldi. Çiflikte çocuklarımız İstanbul, Ankara, İzmir ve Moskova’ya göçmek zorunda kaldı. Eşler kocasız, çocuklar babasız, anne ve babalar evlatsız olmak zorunda kaldı. İşsizlikle mücadele eden tek siyasi hareketiz.

Onun için biz diyoruz ki 30 Mart seçimlerinde bu şehrin gençlerini, bu şehrin insanlarının işsizliğine son vermek, açlığı ortadan kaldıracak, yokluğu ortadan kaldıracak projeleri hayata geçirerek siz değerli kardeşlerimize yardımcı olacak projelerle işsizliğe bir son vermek istiyoruz. Bunun için Çiftlikten bir daha diyorum ki bütün bu hizmetlerimizi gerçekleştirebilmek için gelin bu kez bu yürekli sese bir kulak verin, bir el verin, bir destek verin ki bunları hep birlikte sandığa gömerek birlikte hadlerini bildirelim. Ve son olarak diyorum ki gelin canlar bir olalım, diri olalım, iri olalım. Hepinizi Allah’a emanet ediyor Ne Mutlu Türküm Diyene diyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi