Ordu Büyükşehir Belediyesince  Yayalaştırma Projesi içinde  Altınordu İlçesi Şarkiye Mahallesi içinde Süleyman Felek Caddesi ve kısmen Sırrı Paşa  Caddesi  (Tahıl Pazarı bitimi ) hizasına kadar; cadde altyapısı ile birlikte üstüde mermer taş döşenerek yapılıyor; ve bu döşemenin içinde altyapı; su alma altyapıları ve diğer altyapı çözümlerinin kapakları var. Caddenin artık geçte olsa  bile yapılan kısımlarının metal kapaklarının takılması gerekiyor.  Oysa hala yapımcı firmada bir hareket yok ve buralarda dikkatsiz yürürseniz tuzak gibi; dengesiz basarak yuvarlanabilir, düşebilir, hiçbir zaman dilemediğimiz ve istemediğimiz başınızı taşa çarparak çok tehlikeli bir durumla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenden acil olarak bu metal kapakların yapılıp yerine takılması gerekiyor.  
        Bu konuyu yaklaşık 2 ay öncede yazdım; Köprübaşı dediğimiz yere yine bu yayalaştırma projesi içinde, köprünün deniz tarafı ve üst güney tarafı takriben her iki taraftan 25 metre üstü kapatılarak; üzeri açık dinlenme alanı olacak; daha önceki yazımda bu alanın  yol zemin seviyesinden 1 metre yükseltilirse;  Bülbül deresi  üzerinde problemsiz olabileceğini anlattım. Oysa şimdi yapılan yerde kirişler suyun akım yönüne dik planlanmış ve yol zemininden  takriben 70 – 80 cm aşağıdadır. Haliyle buranın üstü kapatılıp; açıkalan ve dinlenme alanı olarak tanzim ediliyor.  Köprünün alt kısmı; yol zeminden çok aşağıda kaldığından bir sel anında; Bülbül Deresi üstü kapalı olduğundan; suyu almazsa; su taşabilir;  hem Şarkiye Mahallesinde, hem de Yeni Mahallede çok büyük tehlike yaratabilir. Şüphesiz sel her zaman olmaz; ama olduğunda altyapı yatırımlarını iyi planlayarak yaparsanız sorun çıkarmaz; eğer şimdiki gibi suyun akacağı      yatağı çok daraltırsanız; sel anında su şehri harap edebilir; belki de telafisi mümkün olmayan sonuçlar yaratabilir. 2015 temmuzunda sel olduğunda görgü tanıklarından dinledim; Akçaova Deresinde tek şeritli tarihi köprünün yukarısına yapılan yeni köprünün üzerinden;  belli süre aktı dediler; halbuki o köprüde 1 veya 1,5 metre yüksek yapılsaydı hiçbir şekilde su üzerinden atlayarak gitmezdi;  o köprünün yakınında ev ve bunun gibi bir şey olmadığından sorun yaratmadı.
        Lütfen acelece projenizi yeniden değerlendirip; yapılan köprünün kirişlerini yol zemini seviyesiyle aynı hizaya (Alt  hiza)  çekerseniz;  sel anında suyun geçeceği yeterli aralık oluşur. Dinlenme alanı da  yol zemin seviyesinden takriben  50 cm yukarıda olur ve sorun yaratmaz.