KARABÜK (AA) - FAİK EREZ - Safranbolu Devlet Hastanesinde tedavi gören hastalara tablet bilgisayar ve internet hizmeti veriliyor.

Tarihi evleriyle ünlü, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Safranbolu ilçesinde 1890'da hizmete başlayan hastaneye gelen her hasta ve refakatçisine birer tablet bilgisayar ve internet erişim şifresi veriliyor.

Hastane Başhekimi Selim Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanların en çok hastanede geçirilecek uzun sürelerden korktuğunu söyledi.

Bunu düşünerek hastanede çeşitli düzenlemeler yaptıklarını belirten Şahin, "Hastane içinde vakit geçirmeye yönelik yeme-içme alanları oluşturduk. Daha sonra iletişimin kolay olması için tablet bilgisayarlar aldık. Hastalarımızın tedavi sürelerini rahat geçirmelerini sağlamak için bu hizmeti sunuyoruz. Sınırsız internet var. Hastalarımız bu hizmetten çok memnun. Bizlere dönüşü olumlu oldu" diye konuştu.

Rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören Ramazan Özdilli de hastanenin hizmetinden son derece memnun olduğunu anlattı.

Özdilli, "Burada hiç sıkılmadan vakit geçiriyorum. Film izliyor, haberleri takip edebiliyorum. Yakınlarımla görüntülü konuşabiliyorum. Bu hizmet için herkese teşekkür ediyorum"  ifadesini kullandı.

Kaynak: aa