24 Kasım Öğretmenler Günü
Ordu Yorum/
Ordu'da, "24 Kasım Öğretmenler Günü" çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler, ilk olarak Şarkiye Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan tarafından sunulan çelenk sonrası saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.
Daha Sonra Atatürk Kültür Merkezi'nde devam eden etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, öğretmenlerin çocuklar ile gençleri milli ve manevi değerlerden alınan güç ile modern çağın gerekleri doğrultusunda yetiştirmesi gerektiğini vurgulayarak, "Tarihimizi, gelenek ve göreneklerimizi, bizi biz yapan değerlerimizi, bugünlere nasıl geldiğimizi, Kurtuluş Savaşı'nı nasıl kazandığımızı, hangi zorluklara göğüs gerdiğimizi öğretmeliler" dedi.
Türkkan, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden öğretmenleri rahmet ve minnetle andığını ve emekli olan öğretmenlere mutlu, mesut ve uzun ömür temennisinde bulunarak, görevi başında bulunan tüm öğretmenlere sağlık ve başarılar diledi.
Konuşmanın ardından Vali Yardımcısı Abdullah Demir, emekli öğretmenleri temsilen üç öğretmene hizmet şeref belgesi takdim etti.
Daha sonra Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen kompozisyon, resim ve satranç yarışmalarında dereceye giren öğretmen ve öğrencilere hediye verildi.
Aday öğretmenlerin yemin töreninin ardından program, öğrenciler tarafından düzenlenen oratoryo gösterisi ile sona erdi.
Programa Ak Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Garnizon Komutanı Albay Şeref Çakmak, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Okur, Kültür ve Turizm İl Müdürü Erkan Gülderen, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.
İhsan Şener Uçak Kaçırmayı planlamış
Ak Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, lisede okurken 3 arkadaşıyla birlikte uçak kaçırmayı planlamış. Ordu'da 24 Kasım Öğretmenler Günü için düzenlenen törene katılan Ak Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, lisede okurken, 3 arkadaşıyla birlikte Samsun'dan uçak kaçırmayı planladıklarını, felsefe öğretmeninin ikna etmesi sonucu bu eylemden vazgeçtiklerini söyledi.
Milletvekili İhsan Şener, törende yaptığı konuşmada, öğrencilik yıllarında başından geçen ilginç bir olayı anlatıp, öğretmenin verdiği eğitimin önemine dikkat çekti.
UÇAK KAÇIRMA PLANI
Şener, liseyi Samsun'da yatılı okulda okuduğunu, o dönemde judo sporu yaptığını ve 3 arkadaşıyla toplanıp, uçak kaçırmak için planlar yaptıklarını anlattı. Bunun için paraşüt kursuna giderek eğitim de aldıklarını söyleyen Şener, "Eylemimizi felsefe öğretmenimize anlattık. 'Tabi çocuklar' dedi, gözümüzdeki kararlılığı gördü, 'bunlar bunu yapacak' dedi. 'Bende sizin gibi düşünüyorum, gelin hep beraber kaçıralım' diye karşılık verdi. Bizim kendi aramızda yaptığımız toplantılarımıza o da iştirak etmeye başladı. ve sonunda uçak kaçırmanın zararlarını o toplantı süresince anlattı. Birlikte bu işten vazgeçmiş olduk" diye konuştu.

Ordu Yorum/Ordu'da, "24 Kasım Öğretmenler Günü" çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler, ilk olarak Şarkiye Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan tarafından sunulan çelenk sonrası saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.Daha Sonra Atatürk Kültür Merkezi'nde devam eden etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, öğretmenlerin çocuklar ile gençleri milli ve manevi değerlerden alınan güç ile modern çağın gerekleri doğrultusunda yetiştirmesi gerektiğini vurgulayarak, "Tarihimizi, gelenek ve göreneklerimizi, bizi biz yapan değerlerimizi, bugünlere nasıl geldiğimizi, Kurtuluş Savaşı'nı nasıl kazandığımızı, hangi zorluklara göğüs gerdiğimizi öğretmeliler" dedi.Türkkan, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden öğretmenleri rahmet ve minnetle andığını ve emekli olan öğretmenlere mutlu, mesut ve uzun ömür temennisinde bulunarak, görevi başında bulunan tüm öğretmenlere sağlık ve başarılar diledi.Konuşmanın ardından Vali Yardımcısı Abdullah Demir, emekli öğretmenleri temsilen üç öğretmene hizmet şeref belgesi takdim etti.D

aha sonra Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen kompozisyon, resim ve satranç yarışmalarında dereceye giren öğretmen ve öğrencilere hediye verildi.Aday öğretmenlerin yemin töreninin ardından program, öğrenciler tarafından düzenlenen oratoryo gösterisi ile sona erdi.Programa Ak Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Garnizon Komutanı Albay Şeref Çakmak, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Okur, Kültür ve Turizm İl Müdürü Erkan Gülderen, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.İhsan Şener Uçak Kaçırmayı planlamışAk Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, lisede okurken 3 arkadaşıyla birlikte uçak kaçırmayı planlamış. Ordu'da 24 Kasım Öğretmenler Günü için düzenlenen törene katılan Ak Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, lisede okurken, 3 arkadaşıyla birlikte Samsun'dan uçak kaçırmayı planladıklarını, felsefe öğretmeninin ikna etmesi sonucu bu eylemden vazgeçtiklerini söyledi.Milletvekili İhsan Şener, törende yaptığı konuşmada, öğrencilik yıllarında başından geçen ilginç bir olayı anlatıp, öğretmenin verdiği eğitimin önemine dikkat çekti.

UÇAK KAÇIRMA PLANI

ener, liseyi Samsun'da yatılı okulda okuduğunu, o dönemde judo sporu yaptığını ve 3 arkadaşıyla toplanıp, uçak kaçırmak için planlar yaptıklarını anlattı. Bunun için paraşüt kursuna giderek eğitim de aldıklarını söyleyen Şener, "Eylemimizi felsefe öğretmenimize anlattık. 'Tabi çocuklar' dedi, gözümüzdeki kararlılığı gördü, 'bunlar bunu yapacak' dedi. 'Bende sizin gibi düşünüyorum, gelin hep beraber kaçıralım' diye karşılık verdi. Bizim kendi aramızda yaptığımız toplantılarımıza o da iştirak etmeye başladı. ve sonunda uçak kaçırmanın zararlarını o toplantı süresince anlattı. Birlikte bu işten vazgeçmiş olduk" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi