Belediyenin “şehrin 100. yılında 100 bin fidan toprakla buluşuyor” projesi kapsamında 70 mahalleye teslimi tamamlanan ceviz fidanlarından sonra sıra 20 bin narenciye fidanında.

Hayata geçirdiği projelerle şehirde hem tarımsal üretimin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi hem de paylaşılan ve kalıcı bir refah düzeyine ulaşılması için üreticilere her alanda destek veren Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Altınordu’nun topraklarının işlenmesi ve üretimin artırılmasının yanında şehrin eşsiz doğasının korunarak gelecek kuşaklara aktarılması adına da yoğun çaba gösteriyor.

Fındığın başkenti ordu ceviz üretimi ile de öne çıkacak

Altınordu Belediyesinin şehrin 100. kuruluş yıldönümünde 100 bin fidanı toprakla buluşturma hedefiyle başlattığı proje kapsamında 70 mahallede üreticilere 80 bin ceviz fidanı ulaştırıldı. Üreticilerin toprakla buluşturduğu ceviz fidanları şehirde alternatif bir ürün olarak hem çevrenin korunmasına hem de aile ve şehir ekonomisini katkı sağlayacak. Fındığın başkenti Ordu önümüzdeki yıllarda ceviz üretimi ile de adından söz ettirecek.

Şehir merkezinde 20 bin narenciye fidanı dikimi başlıyor

100. Yılda 100 BİN fidanı toprakla buluşturmayı amaçlayan Altınordu Belediyesi, ceviz fidanlarının ardından şehir merkezinde yeşil alanlara, okul bahçelerine ve çeşitli noktalara 20 bin narenciye fidanı dikimi gerçekleştirilecek. Narenciye bahçeleri şehrin tarihi tarımsal kimliğini yeniden yaşatırken ekonomik bir değerde oluşturacak.

Çevresel sürdürülebilirlik, sürdürülebilir üretim ve sürdürülebilir kalkınma hedefiyle stratejiler ortaya koyan ve her alanda üretimi teşvik edip üreticiyi destekleyen Başkan Tören, “sürdürülebilir kalkınma çerçevesi altında yeşil büyüme, yeşil kalkınma, sürdürülebilir üretim ilkeleriyle vatandaşlarımızın refah seviyelerinin yükseltilmesini hedefliyoruz. Bu çalışmalarımızı “kalkınırken korunan şehir” ilkemizden taviz vermeden çevreci yaklaşımlarımızı sürdürülebilir kılan topyekûn bir üretim seferberliğine dönüştürmek istiyoruz. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi