Coşkun Yüce / Ordu Yorum

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Türkiye Liseliler Birliği (TLB) ,Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamının 42. yıldönümünde Ordu kent merkezinde anma yürüyüşü gerçekleştirdi.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamının 42.yıl dönümü nedeniyle organize edilen anma yürüyüşü dün gerçekleşti.

Ordu Tahıl Pazarında başlanan ve İlk Adım Anıtında son bulan yürüyüşe, TGB Ordu Şube Başkanı Göktuğ Yılmaz, ADD Ordu Şube Başkanı Haluk Türkmen,  TLB Ordu Şube Başkanı Atakan Özkan, Emekçi Büro Yöneticisi Burak Mızrak ve birçok TGB, ADD ve TLB üyesi vatandaş katıldı.

Anma yürüyüşü gerçekleştiren grup adına açıklama yapan Emekçi Büro Yöneticisi Burak Mızrak, faşizme karşı birleşeceklerini, Cumhuriyeti ve Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçekleştirdiği inkılâpları sonu kadar savunacaklarını, kimsenin yıkmasına izin vermeyeceklerini sert bir dille vurguladı. Burak Mızrak şunları söyledi:

“6 Mayıs 1972’den itibaren söz verdik”

“6 Mayıs 1972 bir tarihin başlangıcıdır. Anadolu’da gençliğin diriliş hakkı doğmuştur. Meşru müdafaa hakkı doğmuştur. 6 Mayıs 1972’de faşizme karşı birleşik cephe oluşmuştur. Faşizme karşı bu birleşik cepheyi de oluşturan gençlerde, devrimci gençleridir. 6 Mayısta Denizleri asmaya çalışanlar, denizleri asmamış denizlerde boğulmuştur. Biz 6 Mayıs 1972’den itibaren söz verdik. Faşizme karşı birleşeceğiz ve Faşizmin başına çuvalı geçireceğiz. Denizleri asmak, denizleri boğmak çözüm değil. Bir ölür bin diriliriz.”

“Gençliğin önüne koca bir duvar örüldü”

“Biz aslan gibiyiz. Asla mücadeleden ödün vermedik, vermeyeceğiz. Bakın bugün faşizmin doruk noktalarını yaşıyoruz. 6 Mayıs 1972’de böyleydi. 2014 yılında da böyle. 2020’de böyle olmaması için hep birlikte mücadele veriyoruz. Gençliğin önüne koca bir duvar örüldü. Gençliği susturmaya onu baskı altında tutmaya çalışıyorlar. Ama Türk gençliği buna izin vermez. Türk halkı buna izin vermez.”

“Laikliği sonuna kadar savunuyoruz”

“Biz anayasayı sonuna kadar savunuyoruz. Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyeti sonuna kadar savunuyoruz. Laikliği sonuna kadar savunuyoruz. Bunu yıkmaya çalışanlar. Cumhuriyete karşı düşman olanlar, laikliğe karşı düşman olanlar, anayasaya tecavüz edenlere karşı asla izin vermeyeceğiz. Onlara karşı devrimcilerin yolunu göstereceğiz. Faşizm sonlanana kadar biz onlara karşı koca bir duvar öreceğiz.” diyerek açıklamasını tamamladı.

Anma yürüyüşü, İlk Adım iskelesinden denize bırakılan karanfillerle, söylenen şarkılarla birlikte son buldu.

Editör: Haber Merkezi