OrduYorum/Hasan Özata


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ulubey ilçe örgütü hafta sonu birlik beraberlik ve dostluk yemeği verdi.

         İlçe örgütü tarafından düzenlenen birlik beraberlik ve dostluk yemeğine il başkanı Osman Güngör ve il yöneticileri, Eski milletvekili Kazım Türkmen, CHP Altınordu belediye başkan adayı şenel öztürk, Ulubey’in yerel yöneticileri olan muhtarlar ile çok sayıda partili ve gönül verenler katıldı.

           Düzenlenen gecede bir konuşma yapan ilçe başkanı katılan misafirlere hoş geldiniz dedikten sonra sırası ile il başkanı ve Altınordu belediye başkanı birer konuşma yaptılar. Konuşmacılar birlik ve beraberlik üzerine yaptıkları konuşmalarında 30 Mart yerel seçimleri için hep beraber ama çok çalışarak Ulubey belediyesini kazanmak zorunda olduklarını ifade ettiler.

         Ev sahipliği yapan Ulubey belediye başkan adayı Sami Torun ise yaptığı konuşmasında birlik ve beraberliğin yanı sıra bazı önemli projelerinden de bahsetti.

           Ulubeylilerin teveccühünü isteyen Sami Torun, istihdamdan, göçe, toplu konutlardan yatırımlara kadar birçok konuda ortaya koyduğu projelerle seçmenin karşısına çıkacak. Ulubey’in içinde yaşayan biri olarak ilçenin tüm sorunlarını bildiklerini kaydeden CHP Ulubey Belediye Başkan Adayı Torun, Ulubey belediyesini almaları halinde Ulubey ile birlikte 41 mahalleye de ayrı ayrı projeler üreteceklerini söyledi.

 

 ÖNEMLİ OLAN İHTİYAÇLARA CEVAP VERMEK


 Cumhuriyet Halk Partisi Ulubey İlçesi Belediye Başkan Adayı Sami Torun, halkın ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeyde olduğunu ifade ederek Ulubey ve mahalleleri için ciddi projelerinin olduğunu belirtti.Torun, “Bilindiği üzere bir önce ki seçimi küçük bir farkla kaybettik. Ancak o seçimin ertesi gününden itibaren biz yine halkımızın içinde yer alarak sorunlarını dile getirmeye çalıştık. Tabi şu anda da yeni bir seçim arifesine yaklaştık. Yine halkımız takdir edecektir.

 İkinci kez seçime girmemizin nedeni ise halkımızdan gördüğümüz ilgi ve destektir. Ben hepsine buradan teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah güzel olacak. Ulubey için iyi şeyler isteyen insanlarız. O ilk gün ki gibi heyecanımız ve şevkimiz devam ediyor. Ve bunu da bu sefer gerçekleştireceğiz diye düşünüyorum.Biz her şeyden önce Ulubey’imizin sorunlarını biliyoruz. Burada kafadan atılma boş projelerden bahsetmiyoruz. Ulubey’in sorunlarını çözecek, ilçemizin ihtiyaçlarına deva olacak projelerden bahsediyoruz. Tabi ki projelerimiz var. 5 yıl önce Ulubey için ortaya koyduğumuz projeler var ki bunlar hala Ulubey’de gerçekleştirilmedi. Bunlar Ulubey için ciddi projeler. Ordu’nun büyükşehir olmasıyla beraber Ulubey ve belediyenin hizmet alanı da büyüdü. Dolaysıyla projelerimizin üstüne daha farklı projeler ekleyeceğiz. Ulubey artık sadece merkezinden ibaret değil. 41 tane mahallemiz var. 27 km. mesafede mahallelerimiz var. Oralara da özel ayrı ayrı ihtiyaçlarına göre projelerimiz olacak. Çok yakında projelerimizin tamamını açıklayacağız. Burada önemli olan halkın ve Ulubey’in ihtiyaçlarını bilmektir. Zaten biz Ulubey’in içindeyiz ve sorunların tamamını biliyoruz. Bu sorunları çözeceğimize de sonuna kadar eminiz” dedi.


GÖÇÜ ÖNLEYECEK, TOPLU KONUTLAR İNŞA EDECEĞİZ


 Ulubey’in en büyük sorunun göç olduğuna dikkat çeken Sami Torun, projeleri arasında en başta göçü önlemek ve toplu konutlarla birlikte Ulubey halkına daha iyi bir yaşam sunabilmenin geldiğini kaydetti.Torun, “Ulubey’de en büyük sorunlardan bir tanesi de göç sorunudur. Artık sadece Ulubey merkezden değil köylerinden de göçler yaşanıyor. Burada önemli olan her şeyden önce bu göçü durdurmaktır. Elbette bu kolay bir iş değil. Bunun için istihdam ve siyasi gücün harekete geçirilmesi gerekiyor. Bu göçlerin en büyük sebebi okulların kapatılması ve taşımalı eğitimden kaynaklanan sorunlardır. Biz bunun içinde çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Kapatılan okulları açarak bu göçü durdurmayı amaçlıyoruz. Öğrencileri taşıma mesafesi 22 km. kadar çıkıyor. Tabi velilerde haklı olarak buna karşı çıkıyorlar. Nihayetinde de Ordu’ya göç ediyorlar. Ulubey merkezde ise istihdam kaynaklı bir göç var. Ulubey olarak merkeze yakınlığımızı dezavantajdan avantaja çevirebiliriz. Burada yatırımların bazılarını Ulubey’e çekebiliriz. Çünkü mesafe kısa ve maliyet düşük. Biz daha çok bunların üzerinde yoğunlaşacağız. Ayrıca Ulubey’de özellikle halkımızın rahat yaşayabileceği toplu konutları ilçemize kazandırmak istiyoruz. Bu TOKİ veya belediye tarafından yapılır. Ama böyle bir projemiz var. Biz Ulubey halkının her şeye layık olduğunu ve hak ettiği hizmeti alması gerektiğine olan inançla yola çıktık. Allah nasip eder halkımız takdir ederse ortaya koyduğumuz bütün projeleri hayata geçirecek ve Ulubey’in çehresini değiştirerek yeni nesillere dahi yetecek hizmetler üreteceğiz. İnşallah bu yolda muvaffak olur ve halkımıza hizmet etme imkânına kavuşmuş oluruz” diye konuştu.

 

Torun son olarak 15 Şubat akşamı Ulubey’de gerçekleştirdiğimiz birlik ve beraberlik yemeğimize katılan tüm hemşerilerime sevgilerimi sunuyorum. Ulubey’imize hizmet yolunda bana güç verdiler ve hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin, Ulubey için istenildiğinde birlik içinde olunabileceğini gösterdiler. 41 mahallemizle Biz bir olacağız, güçlü olacağız hep birlikte güzel bir Ulubey için çalışacağız diyerek konuşmasına son verdi.

SAMİ TORUN CEMEVİNİ ZİYARET ETTİ


Torun seçim çalışmaları çerçevesinde önceki akşam da hocaoğlu mahallesinde cem evi ziyareti sırasında kendilerine gösterilen ilgi nedeni ile şunları ifade etti.

Hızır demek, her an hazır ve nazır demektir. Hızır Cömerttir. Hızır, Çaresizlerin çaresidir. Umutsuzlara umuttur. Zorda kalanların yardımına yetişendir. Cümlemizin yardımcısı, gözcüsü, bekçisi ola.

  Allah herkese Hızır elinden doluyu içmek nasip eylesin. Bu akşam hocaoğlu cem evinde bizlere kapılarını açan gönüllerinde yer açan gönül dostlarımıza teşekkürlerimizi borç biliriz dedi.

Editör: Haber Merkezi