OrduYorum/Hasan Özata

      "Çok değerli cumhuriyet halk partililer hepiniz hoş geldiniz. Bilindiği gibi hafta sonu Altınordu ilçemizin kongresi yapılacak. Bu kongrede iki tane güzide arkadaşımız aday oldular ve yarışacaklar. Bizde kendilerine başarılar diliyoruz.

        Bu günkü sarmal düzende faşizan düzende, maalesef siyasi partinin devlet otoritesine dönüştüğü ve faşizme doğru giden bu yolda Cumhuriyet halk partili olmak bir dik duruş, bir omur ve gurur meselesidir. Bizler ordu da ve Türkiye de tek kalsak bile Atatürk’ün bize bıraktığı cumhuriyete sahip çıkmak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Bu duygularla her iki aday arkadaşımıza da bu görevi layıkı ile yapacağına inanıyor ve güveniyoruz. Her iki arkadaşlımıza da bu yolda başarılar diliyorum dedi.

İl başkanı Osman Güngör den sonra ilk konuşmayı Mustafa Kemal yaptı. Sonrasında ise son konuşmayı Ahmet Türkmen yaptı.

MUSTAFA KEMAL; UMUD CHP DİR.


      Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu ilçe başkanlığına aday olan Emekli Kültür Müdürü ve önceki dönem Merkez İlçe Sekreteri Mustafa Kemal parti binasında il başkanı ve çok sayıda partililere hitaben adaylığını açıkladı. Kemal Yaptığı adaylık açıklamasında şunları söyledi;

       "Öncelikle Soma'da yaşamlarını yitiren emekçi madenci kardeşlerimiz için yüreğimizin yandığını belirtiyor, bu elim olaya neden olanların süratle tespit edilip cezalandırılmalarını diliyorum. Şehit madencilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm ulusumuza sabır diliyorum

      Ülkemizin içerisinde bulunduğu durumun iç açıcı olmadığını, gerek ekonomik gerekse siyasi olarak çalkantılı bir dönemden geçtiğimizi belirtmeden geçemeyeceğim. 12 yıllık AKP iktidarında ülkemizin bütün değerleri tahrip edilmiş durumdadır. 12 Eylül referandumuyla ülkenin hukuk sistemi ile oynanmış, hukuk siyasete bağımlı hale getirilmiştir. Sadece yargı sistemi değil yürütme ve yasama da tek kişiye bağlanmış ve adeta bir dikta rejimi oluşturulmuştur. Cumhuriyetin en temel ilkesi olan kuvvetler ayrılığı ilkesi ortadan kaldırılmıştır.

         Bu tahribatı ortadan kaldıracak olan kim ne derse desin tek bir kurum vardır; o da Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Mensubu olmaktan gurur duyduğum partimiz her ne kadar geçtiğimiz yerel seçimlerde özlenen başarıyı yakalayamadıysa da bunun üstesinden gelecek olan yine bizleriz. Bu zor ve çalkantılı günlerden yine hep birlikte el ele vererek çıkabiliriz. Bu amaçla önümüzdeki günlerde yapılacak Altınordu ilçe Başkanlığı seçimlerine hepinizin desteğiyle adaylığımı açıklıyorum.

AHMET TÜRKMEN; GÖREVE HAZIRIZ


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu ilçe başkanlığına aday olan İnşaat mühendisi Ahmet Türkmen parti binasında il başkanı ve çok sayıda partililere hitaben adaylığını açıkladı. Türkmen Yaptığı adaylık açıklamasında şunları söyledi. Sözlerime başlamadan önce Soma'da yaşanan faciada hayatını kaybeden Maden Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Milletçe başımız sağ olsun, diyorum.

Her ne kadar sorumluluğu üzerinden atmak için her yolu denese de başta hükümeti yönetenler olmak üzere: Bu faciada sorumluluğu bulunan kişilerin kanun önünde hesap vermesini beklediğimizi ifade ediyor: Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Soma'yı unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı da bir kez daha belirtmek istiyorum.

Değerli dava arkadaşlarım: partili büyüklerim.

Ben Cumhuriyet Halk Partisinin bir neferi olarak bugüne kadar partimizin her kademesinde çalıştım. Partili yöneticilerim, siz değerli arkadaşlarım bana hangi görevi verdiyse, nerede olmam gerektiğini söyledilerse orada oldum hiçbir zaman görevden kaçmadım.

Bugün içinde bulunduğumuz olağanüstü bir dönemde de üzerime bir görev sorumluluğu düştüğünü gördüm. Değerli partili büyüklerimin ve arkadaşlarımın da telkini; sizlerin de desteği ile Altınordu İlçe teşkilatımızı yönetmeye arkadaşlarımla birlikte talip olduğumu paylaşmak için buradayım.
Parti delegelerimizin bana ve ekibime yetki vermeleri durumunda, öncelikle kimseyi ötekileştirmeden ve ayrıştırmadan: herkesi kucaklayacak bir kadro ve yönetim anlayışı ile partimizin hem yerel, hem de genel anlamda iktidara yürüyüşüne katkı ve omuz vermek istiyorum.

İnanıyorum ki sizlerin desteği, kalbimizden hiç eksilmeyen Cumhuriyet Halk Partililik ve memleket sevgisi-ile bunu başaracağız.

Partimizin yükünü her dönem ve şartta omuzlayan kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla önümüzde zor ama ulvi bir görev bizi bekliyor. Oluşturmayı hedeflediğimiz mahalle birimlerimiz ile; Değerli il başkanım ve il yönetimimizin destek ve tecrübesi; sizlerin de güveniyle biz bu ağır ama kutsal yükü omuzlamaya hazırız.

Onun için Pazar günü yapılacak olan Altınordu ilçe kongresinde göreve talip ve hazırım.

Ben ve arkadaşlarım idealleri olan bir kadroyuz. Seçim sonucu ne olursa olsun partimizin her zaman emrinde ve hizmetinde olacağımızı: hangi dönemde ve hangi görev bize verilirse verilsin kaçmayacağımızı da buradan taahhüt ediyorum.

Bu duygularla yeniden bir iktidar yürüyüşü olarak gördüğüm Pazar günü yapılacak kongremize başta delegelerimiz olmak üzere tüm partililerimizi davet ediyorum.

Seçimde birlikte yarışacağım değerli Mustafa Kemal abime de başarı diliyor: toplantımıza katılımınız için hepinize teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
Editör: Haber Merkezi