Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz üç aday içinde tercihlerinin Demirtaş olduğunu belirtti.
EMEP İl Başkanı Hikmet Poyraz yaptığı açıklamada Demirtaş’ı destekleme gerekçeleri için şunları söyledi. “Tercih edilecek aday; yurttaşları din, milliyet, cins ayrımı yapmadan eşit gören, bütün dinlere, mezheplere ve inanışlara eşit mesafede ve saygılı olan, ezilen, sömürülen, baskı altında olan yurttaşlara destek olan, onların haklarını savunan olmalıdır.
 İşçi ve emekçilerin hak ve özgürlüklerini savunmalı, kadın erkek eşitliğine inanmalı, emperyalist devletlerin baskılarına direnmeli, mazlum halklarla dayanışma içinde olmalıdır.
 Bütün halkların kendi kimlikleriyle, dilleriyle, kültürleriyle yaşam hakkına sahip çıkan, Kürt halkının özgürlük ve eşitlik taleplerini teslim etmek için çalışan, Kürt Sorunu’nun demokratik halkçı çözümü için mesai harcayan olmalıdır. Gerçek laikliği, din ve inanç özgürlüğünü benimseyen, her yurttaşın istediği gibi yaşama hakkını güvence altına almayı benimseyen olmalıdır.
 Doğaya, tarihi ve kültürel varlıklara sahip çıkan, koruyan, çevreci bir bakış açısına sahip olan olmalıdır.
Maalesef, İhsanoğlu ve Erdoğan’ın geçmişleri ve izledikleri siyasi çizgi bu ilkelerin yanına bile yaklaşmaktan uzaktır.
 Biz, geçmişte verdiği insan hakları, demokrasi, barış, hak ve özgürlükler mücadelesini teminat olarak görüyor, mevcut adayları temsil eden iki çizgiden, Selahattin Demirtaş’ın açıkladığı, savunduğu değerlerin halkı, emeği ve ezilenleri temsil edeceğini düşünüyor ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayımız olarak görüyor ve destekliyoruz.” Haber Merkezi



Editör: Haber Merkezi