MHP Ünye İlçe Başkanı Nedim Can ve 21. Dönem MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, ilçe ziyaretleri çerçevesinde Ünye’de Ak Parti iktidarını topa tuttular ardından da Cumhurbaşkanlığı için çatı adayı Ekmelettin İhsanoğlu’na destek istediler.
MHP Ünye İlçe Başkanı Nedim Can, 30 Mart Yerel Seçimlerine ilişkin, “30 Mart mahalli idari seçimlerinde hep beraber yerel yönetimlere talip olmak, hep beraber Türk milletine hizmet etmek adına sefere talip olmuş, zaferi de cenabı Allahın takdir edeceği noktasında inançla hep birlikte gayret göstermiştik. Sonuçlar itibariyle biz başarılı olduğumuz inancıyla devam etmeye, yine bu millet adına hizmet edilecek her yerde olmaya var olduğumuzu ifade etmeye devam ediyoruz” dedi.

-MHP ilçe başkanlığı yeniden Can’ın -
“MHP İl Başkanlığı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan eski Milletvekili Cemal Enginyurt’un, Parti Genel Merkezimizin ve partililerin desteğiyle yeni dönemde de ilçe başkanlığı görevini şahsım ve arkadaşlarım adına aldım” diyen Nedim Can, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

- Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de paralel safsatasını karıştırıyorlar -
“Türkiye açısından da çok önemli gördüğümüz Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve akabinde milletvekilliği seçimleri adına yine üzerimize düşen görevi harfiyen yerine getirmek, azami ölçülerde gayret sarf ederek bu milletin makûs tarihini değiştirmek adına yine biz görevimizin başındayız. 30 Mart seçimlerinin mahalli seçimler olmasına rağmen Sayın Başbakan yerel seçim bandından çıkartıp, paralel seçim safsatasıyla bir genel seçim havasına sokmuş ve kendisini anti Amerikancı ve Fethullah Gülen Hoca Efendi’yi de Amerikancı algısı yaparak Türkiye’de yerel seçimden çok genel seçimin gerçekleşmesine vesile olmuştur. Bu algı yönetiminin başarıyla sonuçlanmasından fevkalade memnun olmuşlar ki, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yine bu paralel safsatasının söylemlerine devam ettirmeye çalışıyor.
Türkiye’de siyasi sivil darbe gerçekleşmiş durumda. O sebeple biz Türk milliyetçilerine çok fazla görev düşmektedir. Biz bu milletin makûs tarihini değiştirmek, dünya da ve çevre ülkelerle olan münasebetlerin de kaybolan itibarını yeniden kazanmak adına Milliyetçi Türkiye’yi oluşturmak durumdayız. Tayyip Erdoğan’ın inşallah birinci turda seçilmemesi gerçekleşirse, emin olun Cumhurbaşkanı olamayacaktır. Onun için çevremizdeki tüm arkadaşlarımızı sandığa mutlaka katılmalarını ve ortak çatı adayı Ekmelettin İhsanoğlu’nu desteklemeye davet etmeliyiz. İlk defa bir Cumhurbaşkanlığı seçiminin halk tarafından yapılmış olması nasıl bir seçim propagandası yapılacağı hususunda siyasi partileri hazırlıksız yakalama durumu söz konusu oldu. Ancak 10 Ağustos’a çevremize yetişebileceğimiz yeterli bir zamanımız var ve sandığa sahip çıkmaya ve 30 Mart’ta göstermiş olduğumuz gayreti ve çabayı göstermeyi göstermek adına çevremizi lütfen uyaralım”

-Enginyurt iktidara yüklendi -
Partinin Ünye ilçe teşkilatındaki programına katılan 21. Dönem MHP Ordu Milletvekili ve 30 Mart Yerel Seçimlerinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Cemal Enginyurt ise ikdara yüklenerek şu açıklamayı yaptı:
“30 Mart seçimleri bittikten sonra mücadelede hiç ara vermeden biz bıraktığımız yerden devam ediyoruz. Nerede bir insanımız varsa gezip aydınlatmaya devam ediyoruz. Söylediklerimizin doğrululuğun ne kadar haklı çıktığını insanlarımızın yüzüne haykırmaya devam ediyoruz. Yılgınlık yok yorgunluk yok. Devrimcilerin de dediği gibi ‘Susma sustukça sıra sana gelecek’ susmuyor ve sürekli haykırıyoruz. Herkesin savunucusu biziz. Tayyip, adalet sana da lazım olacak. Bu zulme devam etme, bu zulmü sona erdir. Hesabı ülkücüler olarak biz soracağız. Zalimliğe, diktatörlüğe son verecek biz olduğumuz için dağ taş gezmeye devam ediyoruz.
Bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi, 2015’te milletvekili seçimi var. Aramıza fitne sokmaya başladılar. Bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. MHP’de adam mı yoktu, başka aday mı bulamadınız, niye MHP’li çıkmadı diye eleştiriyorlar. Ekmelettin İhsanoğlu MHP’li işine geliyorsa. Alpaslan Türkeş’in danışmanı, Tuğrul Türkeş’in bacanağı, Ankara Türk Ocakları Başkanı’nın damadı. Türk Oğlu Türküm diyor, Ekmeğimi paylaşırım diyor, Vatan toprağını paylaşmam diyor. Bundan daha iyi MHP’li mi var? Ama aramıza fitne sokmaya çalışarak, CHP ile nasıl bir oldunuz, dün kavga ediyordunuz meydanlarda diyor.
Neden düşmanız biz CHP’liler ile. 12 Eylül’de biz CHP’lilerle kavga etmedik ki biz Marksistlerle kavga ettik. Vatanı Rusya’ya satmak isteyenlerle kavga ettik. Eğer bir komünist ben vatanı Rusya’ya Amerika’ya satacağım diyorsa yine kavga etmeye devam ederiz. CHP’li dediğimiz insanlar Atatürkçü, Türk milliyetçisi, bayrak sevdalısı, vatan sevdalısı insanlar. Camide saf saf namaz kıldığımız insanlar. Şimdi biz bunlarla bir araya gelmişiz, Tayyip Bey rahatsız olmuş.
Memlekette PKK’lı ile barış sağlamak için neyimiz var neyimiz yok sattın, biz barış sağladık neden barıştınız diyor. Çözüm sürecine destek verdik işte daha ne istiyorsun. Barış değil miydi çözümden maksat? Bizi birbirimize düşürerek, kendi, geleceğini garanti altına almak istiyor. Lütfen buna fırsat vermeyelim.
30 Mart’ta büyük bir onur mücadelesi verdiniz. Sizi satanlar utansın. Bizi satanlar utansın. Çocuğumu Büyükşehirde işe vereceğim diye kandırılanlar utansın. Köyümün yolu yapılıp, su gelecek diye kandırılanlar utansın. Ne değişti 6 ayda Ünye’de? Değişti maaş veremiyorlar, köye gidemiyorlar, Büyükşehir Belediye Başkanının yanına gidemiyorlar. Ahmet Çamyar’ın yanına gidemiyorlar, makam arabası büyüdü. Biz ne dediysek çıkmadı mı? Enver Yılmaz godoş dedim değil mi? Kimseyi makamına almıyormuş. Kamerayı koymuş, gelenin tipine göre alıyormuş. Enver Yılmaz 8 tane belediye için kapatmayacağım demedi mi? Hepsi havuza gitti mi, 700 kişi. Belediyelerde bir tane araç, memur kaldı mı? Kendini beğenmiş, kibirli dedim. Ünye’nin tarihi eserini kendine görüşme yeri yapacakmış, yer arıyor. Yer tutuyor, para harcıyor dünya kadar Fatsa’ya yer yapıyor. Ne yapacakmış? Çalışma ofisi. Sen çalışta ofisi ne yapacaksın. Belediye zaten senin git otur makamında. Niye milyarlarca para harcıyorsunuz? Enver Yılmaz götürmeyi sever dedim götürmedi mi? İftar yemekleri yaptılar, Filistin’e yardım istiyorlar, cami kapılarında yardım topluyorlar. AKP’li bir Belediye Başkanının yemek şirketine Büyükşehir Belediyesi iftar yemekleri verdirdi. Adam mı yoktu başka memlekette? Ulubeyli Ulubey Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Çohadaroğlu’nun yemek şirketine yemek verene kadar. Filistin’deki aça gönderseydin ya, Gazze’de ki ölene gönderseydiniz ya! Bizimle dalga geçip, milletle kafa buluyorlar. Ekmelettin İhsanoğlu Milliyetçi Hareket Partisinin adayıdır. Ekmelettin İhsanoğlu Türk milletinin ortak adayıdır.”Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi