Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu 21. Dönem Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu’nun Kumru, Korgan ve Fatsa ilçelerine teşekkür ziyaretinde bulundu.
Gittiği her yerde yoğun bir kalabalık ve ilgiyle karşılanan Enginyurt’un bugün kü temaslarında gündeminde yine fındıkta ki don afeti ve AKP Ordu Milletvekilleri vardı.

“NE BİR GAYRET, NE DE BİR GİRİŞİM GÖRÜYORUZ”


2014 yılı fındık sezonunun Ordulu fındık üreticileri adına adeta bir ölüm, bir kabus yılı olduğuna dikkat çeken Enginyurt yaptığı konuşmada; “Günlerdir söyleyip duruyoruz. Hükümetin Ordu’yu afet kapsamına alması için illa başımıza bomba mı yağması lazım, illaki insanların ölmesi mi lazım. Bundan ala afet mi olur. Fındık yanmış yüzde 80, yüzde 100 zarar var. Fındık bahçeleri bahçe olmaktan çıkmış, üreticinin eli kolu bağlanmış, ana geçim kaynağından mahrum kalmış, insanlar açlığa, sefalete, göçe sürükleniyor. Lakin AKP Ordu Milletvekillerinden ne bir çalışma, ne bir gayret, ne de bir girişim görüyoruz” dedi.

“ODALAR, VEKİLLER İLE BAKANLIĞIN KAPISINA DAYANMALI”

Son iki gün içerisinde Ziraat Odalarının ve Ticaret ve Sanayi Odalarının Giresun’da çalışma yaptıklarına da değinen Enginyurt; “Muhalefet olarak biz 17 gündür bir an önce afet bölgesine alınması gerektiğini söylüyoruz, alınıncaya kadar da söylemeye devam edeceğiz. Odaların bu çalışması geçikmiş bir çalışma olsa da inşallah her iki il içinde hayırlara vesile olur. Bize göre bu Odalarımız AKP Ordu Milletvekillerini sürekli rahatsız etmeli, onların peşini bırakmamalı ve gerekirse AKP’li milletvekillerini kollarından tutarak Ankara’ya götürüp Tarım Bakanının kapısına dayanmaları gerekir diye düşünüyoruz.

“AKP’Lİ VEKİLLERİN SUSKUNLUĞU ÇOK MANİDARDIR”

Bizde Milliyetçi Hareket Partisi olarak Ordu’nun afet bölgesi ilan edilmesi için yapılacak olan her çalışmaya başından beri olduğu gibi sonuna kadar da destek olacağımızı belirtmekte yarar görüyorum. AKP Ordu Milletvekillerinin geçen 18 gün içerisinde bu konuyla alakalı bir açıklama yapmamalarını da oldukça manidar buluyorum. Zarar belli, ziyan belli, her şey ortada, aleni apaçık her şey gözler önünde ama ne hikmetse bir tanesi bile çıkıp deme di ki, üreticinin yaralarını saracağız, Ordu’yu afet bölgesi ilan ettireceğiz diyecek bir babayiğit daha çıkmadı. Ben bu suskunluğu pek manidar buluyorum” diye konuştu.

MHP Ordu 21. Dönem Milletvekili Cemal Enginyurt, yerel seçimlerde de partisinden aday olarak seçimlere giden belediye başkan adaylarına ve ilçe teşkilatlarına ayrı ayrı teşekkür ederek Allah’ın nasibine saygı duyduklarını ve 2015’de yapılacak olan Milletvekilliği seçimleri ile birlikte Cumhurbaşkanlığı seçimleri içinde start verdiklerini ifade ederek yerel seçimlerde olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri içinde büyük bir mücadele vereceklerini belirtti.

“ÇALIŞMA ADINA NE GEREKİYORSA YAPTIK”

Enginyurt; “30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde verdiğiniz mücadeleden dolayı hepininize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Eğer esas olan çalışmak ise MHP 45 yıllık siyasi tarihinde çalışma adına ne gerekiyorsa yapmış bir siyasi hareket olmuştur. 19 ilçe belediye başkan adaylarımız ve Ordu büyükşehir belediyesi olarak çalışma adına, millete gitme adına, insanımıza ulaşma adına büyük bir mücadele verdik. Gitmedik kapı, sıkılmadık el ve görüşmedik insan bırakmadık.

Neticede takdir milletimizin takdiri, cenab-ı Allah’ın nasibidir. Biz milletin takdirine ve Allah’ın nasibine saygı duyan ve inanan bir hareketin mensupları olarak milletimizin bu sonucuna saygı duyuyoruz. Biz milletimize inandığımız doğruları anlattık. Biz milletimize yarın karşılaşacakları zorlukları gösterdik. Biz milletimize yanlış gördüklerimizi ifade ettik. Milletimiz teveccühünü bu şekilde ortaya koymuşsa bizim millletimizin teveccühüne saygı duymamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“OY VEREN, VERMEYEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”


30 Mart Mahalli seçimlerinden sonra teşkilatlarımızı ve hemşerilerimizi ziyaret ederek oy veren ve vermeyen bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz diyen Enginyurt daha sonra şunları kaydetti; “Teşkilatlarımızla fikir alışverişinde bulunmaya devam ediyoruz. Biz Türk Milliyetçileri olarak seçimler için bu milletin davasına davacı insanlar olmadığımızı her defasında söylemiştik. Bizim için esas olan milletimize olan muhabbetimiz, sevgimizdir. Dolayısıyla seçimler geride kalmıştır. Hiç kimseye kırgınlığı, küskünlüğü olmayan bir siyasi hareket olarak bütün Kumruluları, Korganlıları, Orduluları ve bütün Türk Milletini kucaklıyoruz. Seçim sonuçlarından dolayıda oy veren, vermeyen bütün Ordu halkına, bütün vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz."Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi