AK Parti Ordu Millletvekili Fatih Han Ünal, Türkiye'de ilk kez denize dolguyla yapılan Ordu-Giresun Havalimanının 5 kamerayla izlendiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bazı bakanların ve müsteşarlar ile genel müdürlerin de bu çalışmaları internet üzerinden takip ettiğini söyledi.
 
Ak Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Gülyalı İlçesi'nde temeli 3 yıl önce atılan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatının yıl sonuna kadar bitirilmesi için müteahhit firma tarafından gece gündüz çalışmanın sürdüğünü, alt yapı çalışmalarının ise 29 Ekim'de bitirilmesinin hedeflendiğini vurguladı.
Türkiye, Karadeniz ve Ordu için projenin büyük önem taşıdığını, Türkiye'nin en prestijli projesi olan Ordu-Giresun Havalimanının aynı zamanda belgeselinin hazırlanacağını da belirten Ünal şunları söyledi: Havalimanının her aşamasının bir belgesele çevrilmesini talep ettik. Gülyalı Kaymakamlığımız bu konuda çalışmaya başladılar. Havalimanı 5 kamerayla takip ediliyor. Bu işi ne kadar ciddiye aldığımızı gösteriyor. Bu çalışma aynı zamanda Ankara'dan Bakanlık binasından, bakanımız, ilgili Genel Müdürümüz, Müsteşarımız tarafnıdan da takip edilebiliyor. Onlarda bilgisayarından anlık olarak canlı olarak çalışmaları görme imkanına sahip oluyor. Burada çalışan bir ekip var ama, işin ciddiyetinin anlaşılması açısından aşama aşama yakın takibin yapılması bakımından önemlidir. Bizim vatandaşımız Ak Parti döneminde hızlı bitirilen inşaatlara alıştı ama birde buna alışacak, kamerayla incelenen inşaatlar var. Başbakanımızda Ordu'yu yakınen takip ediyor. Bunu bütün vatandaşlarımızın bilmesini istiyorum. Başbakanımızda bilgisayardan havalimanı inşaatını takip ediyor canlı izliyor. Bu Türkiye'nin prestij projesi. Karadeniz'in özellikle uçak trafiğini artıracak Türkiye'nin dünyaya açılan uluslar arası havaalanlarından bir tanesi olacak. Karadeniz'e turist getirecek havalimanlarından bir tanesi olacak.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi