Fatsa Cumhuriyet Meydanında yapılan 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü etkinliğine Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Fatsa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erdem Oğuz Özer, Cumhuriyet Başsavcısı Özcan Çabukoğlu, Garnizon Komutanı Askerlik Şubesi Başkan Vekili, Astğm. Ülgen Semih Öcal, İlçe Emniyet Müdürü Sercihan Barutçu askeri yetkililer, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı okunması ile başlayan program sahil büyük cami imam hatibi Ahmet Özay Kur’an tilaveti ile devam etti. Ardından TOKİ Ortaokulu Öğrencisi Firdevs Nila Merthize  “15 Temmuz” isimli şiirini okudu.

Fatsa Ünye ve Çevre İlçeleri Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Adem Çiçek gecenin ilk konuşmasını gerçekleştirdi. Daha sonra Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran’da bir konuşma gerçekleştirdi.

“Milletimizin iradesine uzanan eller yine millet iradesiyle kırılmıştır”

Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran’da yaptığı konuşmada, “Milli birliğimizi ve demokrasimizi hedef alan FETÖ/PDY terör örgütünün hain kalkışması karşısında, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla birlikte meydanlara akın eden Milletimizin; tek nefes, tek yürek ve tek vücut olarak kazandığı büyük zaferin sevincini yaşarken, bir yandan da darbe girişimi esnasında kaybettiğimiz şehitlerimizin hüznünü yaşamaktayız. Kanlı darbe gecesi, milletimizin iradesine uzanan eller yine millet iradesiyle kırılmış; Aziz milletimiz, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal harbimizde olduğu gibi tüm fertleriyle cumhuriyetimize, demokrasimize, birlik ve beraberliğimize var gücüyle sahip çıkmıştır. Bu uğurda 251 şehidimiz canlarını feda etmiş ve 2196 vatandaşımız gazilik onuruna erişmiştir. Bizlere bu acıları yaşatan ihanetlerin bir daha yaşanmaması için hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumlulukların ağır olduğunu ve büyük özveri gerektirdiğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Yine hepimiz gayet iyi biliyoruz ki bu coğrafyada var olabilmenin, güçlü ve müreffeh olabilmenin temel şartı; birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi korumaktır. Bizler milletçe, vatanımıza,  bayrağımıza, ezanımıza, demokrasimize, devletimize sahip çıktıkça, hiçbir güç bu milletin iradesine engel olamayacaktır. Bundan sonra da aynı inançla, aynı heyecanla, aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğimize inancım tamdır.” diye konuştu.Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi