3.Lig'de mücadele ettiği dördüncü sezonunda da şampiyonluk hedeflemesine rağmen sezon başında koyduğu hedefe ulaşma noktasında sıkıntılar çeken 52 Orduspor Futbol Kulübü'nde, geçtiğimiz hafta sonunda alınan 7-0'lık mağlubiyetin ardından Teknik Direktör Cüneyt Tiryaki görevinden istifa etmişti. 52 Orduspor Futbol Kulübü, istifanın üzerinden çok süre geçmeden ise yeni teknik direktörünü buldu.

52 Orduspor Futbol Kulübü, son olara TFF 2.Lig'de İnegölspor'u çalıştıran Ordulu teknik direktör Hasan Erkin Şimşir ile anlaşmaya vardı. Tecrübeli teknik adam Ordu'ya gelerek Gülyalı'da bulunan tesislerde 52 Orduspor Futbol Kulübü Basın Sözcüsü Prof.Dr.Çağatay Öztürk ile bir araya geldi. Mor-Beyaz-Yeşilli ekibin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada: ''Yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde prensipte anlaşma sağladığımız, çalıştığı kulüplerde başarılı olmuş, bizleri de  hedefimize ve başarıya götürecek Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir ile bir buçuk yıllık sözleşme imzalanmıştır. Kendisine ilimize ve kulübümüze hoşgeldin diyor, başarılar diliyoruz.'' ifadelerine yer verildi.

Hasan Erkin Şimşir Kimdir ?

23 Kasım 1963 Ordu doğumlu deneyimli Hasan Erkin Şimşir, UEFA Pro-Lisans antrenör lisansına sahip. 1994 yılında yardımcı antrenör olarak başladığı antrenörlük kariyerinde sırasıyla Y.Sincanspor, Aksarayspor, Siirt Köy Hizmetleri, Gençlerbirliği ve Kırıkkalespor'da görev aldıktan sonra ilk teknik direktörlük deneyimini Kahramanmaşspor'da yaşadı. Daha sonra ise Ankaraspor ve Gençlerbirliği gibi kulüplerin altyapı sorumluluğunu üstlenen Hasan Erkin Şimşir, Hacettepe, TM Kırıkkalespor, Afjet Afyonspor, Silahtaroğlu Van Spor Futbol Kulübü, Uşakspor ve son olarak İnegölspor'da görev aldı. Şimşir son olarak görev aldığı İnegölspor'da toplamda çıktığı 19 karşılaşmada 6 galibiyet, 7 beraberlik ve 6 mağlubiyet almıştı. 58 yaşındaki teknik adam son maçında İnegölspor ile Sakaryaspor karşısında 5-0 gibi ağır bir mağlubiyet almıştı.

SAMET KARADAĞ

Editör: Haber Merkezi