Birol Yılmaz, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün Altınordu belediyesi tarafından parsel bazında açılan bir dava nedeni ile imar planının tamamının yürütmesinin durdurulduğu, bu nedenle imar planına ilişkin tüm iş ve işlemlerin de durdurulduğu bilgisi paylaşılmıştır. Ancak kısa süre içerisinde bu kararın parsel bazında olduğunun anlaşılması ile iş ve işlemlerin devam edeceği bildirilmiştir.

Bu kısa süre içerisinde mimar, mühendis ve müteahhit camiasında yaşanan kaos ve infial durumu olası bir iptal veya YD kararının nasıl sonuçlar doğuracağını, bu duruma ne belediyelerimizin nede inşaat sektörünün hazırlıklı olmadığını , yaptığımız uyarıların hiçbir şekilde dikkate alınmadığını, olası bir plan iptalinde kenti büyük bir kaosun beklediğini, gerek Altınordu gerekse Büyükşehir belediyesinde bu yönde hiçbir hazırlık veya B planı bulunmadığını, İptali er yada geç kaçınılmaz olan planın bilirkişi raporlarında da açıkça belirtilen olası iptal kararlarının ortadan kaldırılmasına yönelik bir çalışmada yapılmadığını ortaya çıkartmıştır.

Bu vesile ile ilgili belediyeleri bir kez daha uyarmayı borç biliyoruz. İşi liyakatli insanlara emanet edin ve imar planlarındaki hatalı plan kararlarını derhal düzeltin. Aksi taktirde bu kente ödeteceğiniz bedel çok ağır olacak.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi