Proje kapsamında Ordu’da, koyun ırkı olan Karayaka koyunlarının ırk özelliklerini koruyarak mevcut koyun ırkının et verimi, süt verimi ve ikizlik oranları gibi özelliklerini artırmak, küçükbaş hayvancılığı ve özellikle koyunculuğu geliştirmek hedefleniyor. Ordu’da mevcut koyunların tamamına yakınını Karayaka koyun ırkı oluşturuyor. Karayaka koyun ırkı et kalitesi bakımından ülkemizdeki ırklar arasında ikinci sırada yer alıyor.


Irkın korunması amaçlanıyor


Karayaka koyun ırkının korunması amacıyla Ordu’da bu ırkın özelliklerini en iyi taşıyan sürüler seçilerek proje kapsamında desteklenecek. Bu kapsamda verim özellikleri yüksek erkek toklulardan koçlar yetiştirilerek ilimizin ve bölgemizin damızlık nitelikleri yüksek koç ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.


Destekleme var


Proje kapsamında 2011-2013 yılları arasında Ordu’daki koyun yetiştiricilerine toplam 872 bin 960 lira destekleme ödemesi yapıldı. 2014 yılında ise ‘Halk Elinde Ülkesel Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi’ kapsamında yetiştiricilere Kasım ayı içerisinde 323 bin lira destekleme ödemesi yapılacak. Proje’nin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi bekleniyor.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi