Başkan Enver Yılmaz mesajında şu görüşlere yer verdi;
“ Muharrem ayı, Hz. Peygamber (SAV)’in torunu Hz. Hüseyin’in (R.A) ve çoğu Ehl-i Beyt mensubu 70’ten fazla insanın siyasi ihtiraslar uğruna Kerbelâ’ da şehit edilmesi nedeniyle Müslümanların ortak hafızasında büyük bir acının tarihidir. Bu hadise özellikle milletimiz başta olmak üzere, mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun, bütün Müslümanların asırlardır dinmeyen ortak acısı olmuştur.
Muharrem ayı, İslam Coğrafyasında yaşanan olaylar bakımından da iyi değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu ay birlik ve beraberlik ayıdır. Bizi biz yapanda birlik ve beraberliğimizdir. Bu bakımdan Muharrem ayını iyi anlamak ve anlatmak gerekmektedir.
 Muharrem ayı inancımız açısından da son derece önemli bir yere sahiptir. Peygamber efendimiz (SAV) “Ramazan ayının dışında tutulan oruçların en faziletlisi Muharrem ayında tutulan oruçtur” buyurarak, bu ayın inancımız açısında da önemine dikkat çekmiştir. Başka bir hadisinde de “Aşure günü zerre kadar sadaka veren kimseye Allah Teâlâ Uhud dağı kadar sevap verir ” buyurarak, yardımlaşma ve paylaşmanın önemine dikkat çekmiştir. Bu ayda ikram edilecek aşureler ise, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olacaktır.
 Bu vesile ile bütün hemşerilerimizin ve İslam aleminin Hicri yılbaşını ve Muharrem ayını tebrik ediyor, başta Hz. Hüseyin olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, milletimizin barış, huzur, güven, karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde yaşamaya devam etmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi