İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş'ın Şarkiye Mahallesi'ndeki Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan Ordu’daki 23 Nisan programına, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Altınordu ilçesindeki 15 Temmuz İlkokulu bahçesinde devam edildi. Ordu Valisi Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz’un yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, diğer ilgililer ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı etkinliklerde halk oyunlarından, teakwondoya, modern danstan, şiir ve müzik ziyafetine kadar çeşitli gösteriler sunuldu. 15 Temmuz İlkokulu ve Atatürk Ortaokulu’nun ortaklaşa hazırladığı gösteriler ilgiyle izlendi.

 

Etkinlikte, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, “Bugün Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı Milli Beraberlik ruhunun ve Milli İradenin Ankara’da tecelli edip bütün yurdu aydınlattığı gündür. Gücünü halktan alan ve aldığı bu güç ile onurdu bir duruşun simgesi olan TBMM bugün, varlığını tüm dünyaya haykırarak yeni bir mücadelenin adımını atmıştır. Milli egemenliği tesisi edip, milli iradeyi hâkim kılmak için mücadele eden Atatürk’ün, böylesine önemli bir günü çocuklarımıza armağan edip, ölümsüzleştirmesi ve bu güne yeni bir anlam yüklemesi üzerinde durulması gereken önemli bir husustur. Düşman işgali altında yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan vatanın, yediden yetmişe bütün fertleriyle şahlanıp kendine geldiği ve yok edilme tehditti karşısında kendini bütün dünyaya haykırdığı bir günü idrak ediyoruz. 23 Nisan 1920 tarihisi sadece Türk demokrasi tarihinin yıl dönümü değil, aynı zamanda birlik ve beraberliğin yeniden tesisi edilerek düşmana karşı tek yumruk olunduğu bir gündür. Yaşama sevincimiz olan çocuklarımızın bu tarihi günde meydanları dolduran coşkusu 23 Nisanlara ayrı bir renk katmaktadır. Çocuklarımız neşeleri ile bugünü bizlere yeniden yaşatmaktadır. 98 sene önce bugün dualar ile açılan TBMM’nin tüm yurtta yaratmış olduğu heyecan bugün, çocuklarımızın minicik yüreklerinde kocaman bir sevince dönüşmüştür. Çocuklarımızı değerler dünyasının huzur ikliminde iyi bir insan olarak yetiştirmek hepimizin görevi olmalıdır. İyi bir insan olarak yetiştirdiğimiz bu çocuklar geçmiş vizyonu ile geleceğin büyük Türkiye’sinin mensupları olacaktır. Bilim ve teknoloji alanında ilerleyen dünyada maalesef geri kalan insanlığın umudu bu çocuklar olacaktır. Bu çocuklar sevgi ve şefkat kaynağı olarak önce mazlumlara sonra bütün insanlığı umut olacaklar ve insanlığı ayağa kaldıracaklardır. İnsanı seven, merhamet sahip ve adalet timsali olan gençlik yetiştirmek için çabalayan biz öğretmenler olarak çocuklarımızı bu vizyon ile yetiştiriyor, tüm çabamız ve gayretimizle çalışıyoruz. Ordu İl milli eğitim Müdürü olarak şahsım ve tüm öğretmen arkadaşlarım adına geleceğin ve insanlığın umudu olan çocuklarımızın bayramını kutluyor ve kocaman yüreklerinden öpüyorum.” ifadelerini kullandı.

Tören sonunda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi