Başkan Erkan Türkmen, Başkanlık sistemin, Türkiye’yi ekonomik açıdan sıkıntıya soktuğu belirterek, gelinen noktada vatandaşın artık geçinemediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini eleştiren Türkmen; “2017’deki sistem değişikliği ile Türkiye’nin çok daha hızlı kararlar alıp dünyanın ilk on ekonomisi arasına gireceğini söyleyerek yetki talep edildi gel gör ki geldiğimiz noktada bu sistem sadece tek bir elden Türkiye’yi yönetmek arzusunu ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi istişare ve ortak akıldan uzak bir yönetim şeklidir bugün yaşanan sorunların ve sıkıntıların ana kaynağında bu sistem yatmaktadır. Türkiye, AB uyum yasaları ve programından uzak, basının, demokrasi ve özgürlüklerin kısıtlandığı, her şeyin tek elden yönetilmeye çalışıldığı, yönünü Orta Doğu'ya dönen, tamamen hukuktan uzak bir noktaya evrilmiştir.” Dedi.

Asgari ücrete zam şart!

Altılı masanın milyonlarca insanın umudu olduğunu belirten Türkmen; “Bu ittifakın amacı, demokrasi ve hukuk sistemini ilk önce tekrar rayına oturtmak ve parlamenter sistemi yeniden inşa etmektir. Başkanlık sistemi, Türkiye’yi ekonomik açıdan sıkıntıya sokmuştur. Ulusal ve uluslararası güven kaybına neden olmuştur. Artık Türkiye’ye kimse yatırım yapmamaktadır. Hukuktan uzak olan bu sistem sermayeyi tamamen faize yönlendirerek yatırım yapmanın önünü tıkamaktadır. İnsanlar asgari ücretle artık geçinememektedir. Açlık sınırının 6000 TL olduğu bir ülkede emekli 2500 TL’ye mahkum edilmektedir. Türkiye’de asgari ücretle çalışan insan sayısı artık yüzde 42’ye çıkmıştır. Bu çok büyük bir orandır. Temmuz ayında memura, emekliye, işçiye, asgari ücretliye mutlaka yeniden bir zam yapılmalıdır. İnsanlar yılbaşında Ocak ayında yapılan zammı daha eline geçmeden enflasyon nedeniyle kaybetmiştir. Millet İttifakı ve seçim güvenliği konusuna gelince, Altılı ittifakın amacı ortak bir cumhurbaşkanı adayı üzerinde anlaşıp demokrasi ve hukuk ortamını yeniden inşa etmektir. Bu da parlamenter sistemle mümkündür. Ortak akıl ve bilimle yönetilen tüm ülkeler parlamenter sistemle yönetilerek, kaynaklarını çok doğru kullanarak, refah içinde yaşamaktalardır. Ve yine çok önemli bir husus; seçim güvenliği mutlaka sağlanacaktır. Altılı Masa bunu daha önce İstanbul, İzmir, Ankara yerel seçimleri örneklerinde olduğu gibi aynısını bu seçimde de sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Fındık 55 TL olmalı!

Ordu’nun ve Türkiye’nin en gözde tarım ürünü olan fındık hasadının yaklaştığını ifade eden Türkmen; “Geçen yıl fındık fiyatları çiftçinin eline geçene kadar enflasyon ve maliyetlerin yüksek olması nedeniyle tamamen erimiştir. Bu sene sadece insanlar gübre, mazot ve ilaç fiyatları yüzünden bahçelerine bakım yapamamışlardır. Şu an yaklaşan fındık hasadı nedeniyle ortada bir takım rakamlar konuşulmaktadır. Her geçen gün maliyetlerin arttığı bir ortamda, sadece geçen senenin fiyatının dolar bazında bugüne endekslesek fiyat 55 TL olmalıdır fındık fiyatı sahip çıkıldığında Çiftçi tarafından 4 $’a kadar satılma potansiyeli vardır. Bunu hükümet sağlamalıdır bizim bir Ordulular ve tüm çiftçilerin adına talebimiz budur.” Diye konuştu.

“İlçe teşkilatlarımız kurulacak”

Yöneticilerle birlikte teşkilatın olmadığı ilçelerde teşkilatları kurarak, tüm Ordu’da üye sayılarını arttırmayı hedeflediklerini belirten Türkmen; “İl ve ilçe teşkilatlarımızla birlikte Deva Partisi’nin Türkiye’deki gördüğü ilgiye paralel olarak Ordu’da gerekli çalışmaları yapıp bayrağı daha ileriye taşıyacağız.” Dedi. Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin

Editör: Haber Merkezi