Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Kurban Bayramının bitmesiyle birlikte tatilciler yaşadıkları şehirlere dönmeye başladı. Transit geçiş konumunda bulunan Altınordu’nun şehir içi trafiğinde de uzun araç kuyrukları meydana geldi. Kumbaşı’ndan başlayan trafik sıkışıklığı Cumhuriyet Mahallesi’ne kadar devam etti. Tır ve kamyonların karayolunda olması dolayısıyla kavşaklardaki trafik yoğunlu iki katına çıktı. Trafik yoğunluğundan bulunan sürücüler çevre yolunun biran önce bitmesini istedi. 

Şahin, “Şehir merkezinden bir saatte çıkamadık”


Trafik yoğunluğu sürücüleri neredeyse kontak kapattırma noktasına getiriyor. Memleketlerinden yaşadıkları şehirlere geri dönen vatandaşlar ise uzayan trafiğe isyan ediyor. Trabzon’dan Samsun’a dönen Kenan Şahin, Ordu’nun trafiğinden yakındı. Şahin, “Şehir trafiği çok yoğun. Trabzon’a giderken de aynı sıkıntıları çekmiştim geri dönerken de aynı sıkıntıyı çekiyoruz. Şehir merkezinden bir saatte çıkamadık. Ordu merkez trafiğinden çıkınca Fatsa’da da aynı trafiğe yakalanacağız. Çevre yolları şehir trafiği için çok önemli. İnşallah Ordu çevre yolu en yakın dönemde biter” ifadelerini kullandı. 


Gece de aynı trafik var


Gümüşhane’den Kocaeli’ne giden Serkan İnan ise “Yola çıkarken tek düşündüğüm yer Ordu trafiği. Ordu Çevre Yolu’nun biran önce bitmesi gerekiyor. Biz her yolculukta Ordu trafiğinden korkar durumda olduk. Gelirken Ordu’dan gece geçmek için plan yaptık ama bunu düşünen tek biz değilmişiz. Önceden babam anlatırdı Karadeniz Sahil Yolu yokken dar ve virajlı yol varmış. Oradan gitmediğimize şimdi dua ediyorum. Yoksa 15 saatlik yol 25 saat olurmuş. Boşuna dememişler yol medeniyettir diye” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi