Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Kongresi dün Ayışığı Düğün Salonu’nda yapıldı. Bütün ilçe örgütlerinin yer aldığı kongre saat 10:00’da başladı. Oylama öncesi delegeler söz alarak birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Ardından CHP Parti Meclisi Üyesi İdris Yıldız ve CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun söz aldı.

Av. Atilla Şahin, İsa Yazıcı, Osman Çakmak, Zeki Özgül ve Erhan Köleoğlu’nun CHP Ordu İl Başkanlığı için yarışacağı kongrede dün aday sayısı Erhan Köleoğlu’nun çekilmesi ile 4’e, aday olabilmek 51 delegenin imzasını toplayamayan Zeki Özgül’ün ayrılması ile 3’e indi.

“Üye sayısı artacak”

475 delegenin oy kullandığı kongrede adaylar teker teker kürsüye çıkarak, amaçlarını ve vaatlerini açıkladı. İlk olarak kürsüye çıkan İsa Yazıcı; CHP’nin rotasını emekten yana olanların belirlemesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yazıcı konuşmasında şunlara değindi; “Bizim akıl verenlere değil emek verenlere ihtiyacımız var. Gün paçayı kurtarma günü değil; derlenme, toplanma günü. 19 ilçemizde yapmış olduğumuz görüşmelerde delegelerimizin önerilerini dikkate alarak hazırladığımız yeni dönem çalışma programımız var. İlk olarak partimizin il ve ilçe binalarının fiziki koşullarını değiştireceğiz. Sürekli yerel yönetim çalışma grupları kurup, birimler arası eşgüdümlü çalışmalar gerçekleştirmeyi planlıyorum. İl ve ilçe kurulu danışma toplantılarını yeniden düzenlemek istiyoruz. Üye sayımızı en kısa süre içinde iki katına çıkarmak hedefimiz.”

İsa Yazıcı'nın listesi şu isimlerden oluşuyor: “Yönetim Kurulu Asil: Semih Akçay, Remzi Aksoy, Yalçın Angın, Suzan Aytüre, Ahmet Bakıcı, Hüseyin Bektaş, Sezgin Bilim, Sertaç Işık, Onur İnanlı, Güldoğan Kahraman, Hülya Kılıç, Bülent Kırış, Nurden Kurul, Yekta Öziş, Y. Ayfer Soytürk, Sakine Şahin, Fırat Tatlıelma, Cemil Temiz, Nuray Uzunlar, Eren Yurttaş.

Yönetim Kurulu Yedek: Eren Altay, Sezgin Aydınlık, Gülizar Çınar, Tutku Çelik, Cumhur Eker, Murat Gemici, Hasan Gönül, Gürel Ali Güven, Güray İşler, Arif Köksal, Telat Kuku, Fahri Mızrak, Tuncer Özdemir, Ertuğrul Özgen, Nurullah Sönmez, Samed Sönmez, İsa Saraç, Semih Şimşek, Bahtiyar Yılmaz, Ömer Yüksel.”

“Daha güçlü olacağız”

Av. Atila şahin ise her seçimin gelecek demek olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu; “CHP umudun partisidir.ülkemiz şu an yangın yerine dönmüş durumda. Adalet duygusu ortadan kalkmış. Ekonomik sıkıntılar ortada. Tek bir yol var o da CHP iktidarı. Biz iktidarın nimetlerinden faydalanamıyoruz belki ama bizim de yürekli üyelerimiz var. İçimizde bu partiye her ay bir sigara parası vermeyecek olan var mıdır? El ele verirsek, kendi aramızda topladığımız paralarla ihtiyaçlarımız karşılarız. İl Başkanı olduğumda herkesten bu katkıyı sunmalarını isteyeceğim. Bugüne kadar CHP Ordu İl Örgütünün bir internet sayfası kurulamadı. Biz bunu gerçekleştirerek, yapılan bütün çalışmaları buradan yayınlayacağız. Üye sayımızı arttırarak, daha güçlü olacağız. İnanırsak üstesinden geliriz. Delege sistemini dayatan yapıyı değiştirebilmek adına çalışacağız. Bunun için de önce iktidar olmalıyız.”

Av. Atila Şahin’in listesi ise şu isimlerden oluşuyor: “Yönetim Kurulu Asil: Bülent Akpınar,  M. Lütfü Beyazıdoğlu, Zafer Cankorur, Halil Çelenk, Atila Çoluk, Yılmaz Dere, Kenan Dönmez, Yusuf Furtun, Murat Tansu Gönül, Gül Güley, Derya Gürsoy, Şahin Kalafat, Nurgün Kapan, Ülkü Karakoç, Nermin Kılıçaoğlu, Nazım Ohtamış, Çağdaş Tarık Taner, Nedim Yavuz, Ayşe Yazıcı, Mert Yüksel.

Yönetim Kurulu Yedek:  Bulut Gürsoy, Ümit Toksoy, Saadet Aydoğan, Cengiz Poyraz, Günay Musabaşoğlu, Cemil Bölükbaş, Aylin Poyraz, Hüseyin Arslan, Serkan Kurnaz, Arif Köksal, Beyhan Yıldız, Cevat Çakır, Nuray Özen, Ömer Yüksel,  Serpil Türközer,  Ayhan Atakan, Cevat Çakır, Semih Şimşek, Hasan Altmışdörtoğlu, Emriye İpek Şebcioğlu.”

“Hizmet etmek istiyorum”

Bir diğer aday Osman Çakmak ise CHP sevdalısı olduğunu belirterek; “Partim için her şeyi yaparım. Buradan gönderdiklerimizle sesimiz Ankara’da duyulmuyorsa bir şeyler yapmamız lazım. Ben hizmet etmek istiyorum.Ordu’nun her bir köşesine gittim ve sorunları biliyorum. Bizim bu partiyi daha yükseğe çıkarmak için heyecana ihtiyacımız var. Yılmadan usanmadan maddi manevi her türlü desteği yapmak istiyorum. Ben kimsenin işaret ettiği bir aday değilim. Biz özgürlük, demokrasi, aydınlık bir yarın istiyoruz. Bana bir dönem izin verin.” dedi.

Osman Çakmak’ın ise listesi şu şekilde: Yönetim Kurulu Asil: Cemal Akçay, Yasemin Aksu, Veysel Albayrak, Sertaç Aydoğdu, Cumhur Baş, Yalçın Baştuğ, Ferudun Ereren, Levent Kasımoğlu, Belgin Kayaalp, Filiz Kefeli, Güngör Köse, Ayfer Öndin, Tolga Özgül, Bahri Öztürk, Ayhan Öztürk, İsa Saraç, Seyfi Sarı, Oktay Tezcan, Feyzullah Ulusoy, Fatma Varnalı.

 Yönetim Kurulu Yedek: “ Ayla Köse, Aylin Alaybeyoğlu, Ayşe Dokumacı, Celal Çelik, Cevahir Kefeli, Cevdet Durkaya, Evrim Çekiç, Filiz Yılmaz,  Gülay Kefeli, Günay Aktaş, Halil Civek, Hüseyin Arslan, İbrahim Atasever, Mehmet Mercan, Ruhi Dağaşan, Serap Aktaş, Sevcan Öztürk, Ünal Arslan, Vatan Çakmak, Yaser Duman.” Ordu YORUM/Neşe Çakar

 

 

Editör: Haber Merkezi