Ordu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim kurulu Başkanı Murat Şimşek ile yönetim kurulu üyeleri, Olgun Çakmak ve Hasan Karamustafa DEVA Partisi Ordu İl Başkanı Erkan Türkmen’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şimşek, Deva Parti İl Başkanı Türkmen’e hayırlı olsun ziyaretine geldiklerini ifade ederek; “Erkan Bey genç bir arkadaşımız, bizler gibi sanayici ve iş insanı, ayrıca bizim daha önceki yönetim kurulumuzda da görev yapmıştır. Sevdiğimiz bir arkadaşımızdır, kendisine ve çalışma arkadaşlarına hayırlı olsun ziyaretine geldik. İnşallah ülkemiz için güzel şeyler yapmalarını bekliyoruz. Bu ziyaretin anısına, kendisine Atatürk’ün Nutuk kitabı ile Türk Bayrağı rozeti takdim etmek istiyorum” Dedi.

Önceliğimiz ekonomi!

DEVA Partisi İl Başkanı Erkan Türkmen, ziyaret dolayısıyla teşekkürlerini ileterek, ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılara değindi.

Türkmen; “Sn. Şimşek OSB’de benim de başkanımdır. Ziyaretlerinden dolayı çok mutlu oldum. İş insanlarımızın ve sanayicilerimizin yaşadığı sorunları çok yakinen biliyoruz. Bizim DEVA Partisi olarak en önemli önceliklerimiz arasında ülke ekonomisi olduğunu da tüm vatandaşlarımız biliyor. Doğalgaz ve elektriğe yapılan son zamları büyük bir endişe ile takip ediyoruz. 1 Eylül 2022’de yapılan %20’lik mesken, %30’luk işyeri ve %50’lik sanayi zamlarıyla birlikte 2022 yılında elektriğe yapılan toplam zam; Mesken düşük kademe için %136, mesken yüksek kademe için %184, iş yeri düşük kademe için %174, iş yeri yüksek kademe için %266 olmuştur.

Vatandaşlarımıza sürekli, 3 ay sonra şöyle güzel olacak, 6 ay sonra böyle muhteşem olacak diye diye sadece enerjide; İlk 9 ayda yaşattıkları zam rezaleti ortada. Fındık fiyatıyla ilgili piyasaların durumu ortada, market fiyatları fahiş şekilde artınca devreye sokarmış gibi yaparak milleti oyaladıkları Tarım Kredi Marketlerindeki etiketler ortada. Yani bu şekilde yönetilen bir ekonominin sürdürülemeyeceği apaçık ortada.

Haftalardır her fırsatta dile getiriyoruz. Tekrar etmekte de fayda var. Fındık ürünü her sene konforumuz olması gerekirken, eziyetimiz oluyor. Toplayan işçisinden, sanayicisine kadar kimse memnun değil. Daha geç olmadan kapsamlı bir miting yapalım çağrımızı yineliyorum ve fındığın tüm paydaşlarını sorumluluk almaya davet ediyorum. 

İlk seçimde emeklisinden iş insanına, bakkalından sanayicisine, öğrencisinden doktoruna hatta sanatçısına kadar daha mutlu bir Türkiye’de yaşamak için karar vermeli, tercihimizi bu yönde yapmalıyız. Bu vesile ile değerli OSB başkanım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza, kıymetli büyüklerimize ziyaretlerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Ordu Yorum/Celal Demetgül

Editör: Haber Merkezi