Yeni BÜYÜKŞEHİR olmuş bir il olan Ordu'nun önümüzdeki dört yıllık dönemde önceden kalan, yeni başlayan ya da başlanacak olan çok yoğun bir iş gündemi var. O yüzden "lobi çalışmasına" ve "nüfuza" ihtiyacı var. 
Peki bunları kim takip edecek?
Yatırım kararları, ödenek kararları, para, bütçe, finansman konularında kim yüksek ya da  alt bürokrasiyi yönlendirecek? Taleplerimizi söke söke alacak. 
Tabi ki akla ilk gelen milletvekilleri oluyor.
Oysa, aslında normal koşullarda bir ülke olduğumuzu düşünürsek; ki bir zamanlar Türkiye'de normal bir ülke idi; milletvekili bir bölgenin, bir vilayetin değil tüm milletin vekilidir. Türkiye'nin yüksek genel menfaatlerini düşünür. Ulusal ve uluslar arası düzeydeki ekonomik, siyasi, politik meselelerini takip eder. TBMM'nin yasama çalışmalarına katılırlar. 
Ama ANADOLU'DA işler öyle yürümüyor. 
Valiler Büyükşehir statüsündeki illerde eskiden olduğu gibi yatırımlarla direkt ilgili değiller. Sadece Yatırım İzleme Koordinasyon Kuruluna ((YİKOB) Başkanlık edebiliyor. Yani bir "gözetleme-izleme-denetleme" görevi var. Plânlama ve icraat daha çok Büyükşehir Belediyesi ve merkezi idarenin il temsilcilikleri aracılığı ile hayata geçecek.
ORDU'NUN TBMM'de 1'i muhalefet olmak üzere 5 milletvekili var.
CHP'li sayın vekil muhalefet görevi yaparak Ordu'ya nasıl katkı verebilir? İktidar partili milletvekilleri seçime girerken neler vaat etmiş? Hükümet Ordu'ya ne söz vermiş? Ordu'nun yarım kalan, bitirilmesi gereken işleri hangileri? Yeni proje önerileri neler? Eğer gündemi Ordu olacaksa işi çok. Ama öyle midir, göreceğiz.
Daha önce dedik ki milletvekilleri her ne kadar "Ordu Milletvekili" olarak anılsalar da aslında onlar milletin vekilidir. Sadece "seçim bölgeleri" Ordu'dur. 
Kendilerini Ordulu bile hissetmeme hakları vardır.  
Fakat biz bu gerçeklere rağmen onlardan iş bekliyoruz.
Yani Orduluların oyları ile vekil olan Sayın Numan Kurtulmuş, Oktay Çanak, Metin Gündoğdu ve Ergün Taşçı'ya iş düşüyor. Peki onlar hali hazır hangi işleri takip ediyor?
Prof. Dr. Numan Kurtulmuş şu anda sadece Ordu'nun değil Türkiye'nin gündemini sarsan ulusal ve uluslararası problemlerimizin içinde. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcülüğü görevlerinden haklı olarak başını kaldırabileceğini sanmıyoruz. Son Ordu ziyareti bile koşarcasına bitti. 
Sayın Metin Gündoğdu ise seçim arifesindeki Ordu'nun işlerine aşinalığı çabuk kaybetti. Kendisini iç Türklere değil, dış Türklere adamış görünüyor. O yüzden Ordu'nun yatırım ve kalkınma gündemini zor takip edecek gibi. Umarız yanılırız. Geriye Sayın Oktay Çanak ve Ergün Taşçı kalıyor. Onların performansını da zaman gösterecek.  
 
O yüzden bu dönemde iş takibi için Ordu Valisi, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı, bürokratlar ve bir süre sonra belki ilçe belediye başkanları ile meslek örgütleri korkarız ki Ankara'yı mesken tutacaklar. 
Göreceğiz...