“Hayat kısa kuşlar uçuyor.”
Diyor bir şiirinde Cemal Süreya. Haklı da. Hayat çok kısa. Daha dün gibi hatırlıyorum ve kulaklarımda çınlıyor tanıdığım ve kaybettiklerimin sesleri… Kiminin her haberden sonra “İyi akşamlar” demesi, kiminin “Mazlumu getirin” demesi, kiminin “Yeğen” demesi, kiminin de saç telimden ayak parmak ucuma kadar hissettiğim inleyen nağmeleri. Diyorum ya hayat çok kısa. Kimleri kaybettik bir yılda. Ve daha nice tanımadığımız birçok can kaybettik. Biraz hüzünlüyüm bugün. Ama ben onları hep hatırlayacağım ve hatırlatacağım. Hatırlamak dileğimle…

8 EKİM 2013 
TOMRİS OĞUZALP

Tiyatrocu Tomris Oğuzalp hayatını kaybetti.
Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Tomris Oğuzalp,sabaha karşı 04.30 civarında evinde yaşamını yitirdi. Oğuzalp, kısa bir süre önce beyin kanaması geçirmiş, bir süre hastanede kaldıktan sonra taburcu edilmişti. Usta sanatçı ikindi vakti İstanbul Karacaahmet'te defnedildi. 
1932 doğumlu Trabzon doğumlu Tomris Oğuzalp tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı. 
"Beyaz Melek", "Teyzem", "Akrebin Yolculuğu"nun da aralarında bulunduğu onlarca sinema filmi, "Çalıkuşu", "Gecenin Öteki Yüzü", "Hayat Bağları" gibi bir o kadar da dizide izledik onu. 1953 yılında "Sarı Zeybek"le sinema hayatına atıldı. Aynı yıllarda Devlet Tiyatrosu çatısı altında çok sayıda oyunda rol aldı. Oyunculuğunun yanı sıra sesiyle de ünlüydü aslında; önemli bir seslendirme sanatçısıydı. "Harry Potter" serisinin baş karakterlerinden Molly Weasley'in sesi oldu. En son 2011 yılında Devlet Tiyatroları sahnesinde "King Kong'un Kızları" adlı oyunu sergiledi. 
2010 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde safra kesesi ameliyatı olan sanatçı, doktoru kendisinden bölüme bir cihaz bağışlamasını isteyince biriktirdiği 20 bin TL kadar parasının üzerini kredi kartı ile tamamladı. Bunun üzerine sanatçı kredi kartı borcunu tamamlamayı başaramadı ve bir süre sonra emekli maaşına haciz konuldu. 
9 KASIM 2013
 SAVAŞ AY

Gazeteci Savaş Ay gırtlak kanseri tedavisi gördüğü Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 
Şükran ve Turan Ay'ın oğlu olarak dünyaya geldi. Marmara Ticari Bilimler Akademisi'nde eğitimini tamamladı. 
Gazeteciliğe 1974 senesinde Dünya gazetesinde muhabir olarak başladı. Tercüman, Vatan, Milliyet, Sabah gazetelerinde ve Akajans'ta görev aldı. Atv, TGRT, Kanal D, Kanal 6, Show TV, Flash TV, tekrar Atv, Star TV ve Kanal 1'de A Takımı adlı tartışma programını yaptı. İngilizce bilmektedir. 2000 yılında Beyazıt Öztürk ve Kerem Alışık'ında oynadığı Dansöz adlı filmin yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını yaptı. Ulaş Can Ay isimli, ses sanatçısı bir erkek çocuğa ve Sanem Ay adında, bir kız çocuğa sahiptir. Ayrıca bazı programlar yapıp yoksullara yardımcı olmuştur. 
A Haber'de muhabirlik yapmış, fakat ses sisteminde bulunan bir sorundan dolayı ancak fısıltıyla konuşabilmektedir. 
Savaş Ay yıllardır mücadele verdiği kanser hastalığına 9 Kasım 2013 günü yenik düşerek hayatını kaybetti.
Uzun süredir gırtlak kanseriyle mücadele eden 59 yaşındaki Savaş Ay’ın boğazında son dönemde yeni bir tümör oluştu. Doktorlar acil ameliyata alınmasını istedi. Ünlü gazeteci, yeni ameliyat hakkında düşünmek için doktorlardan zaman isteyip boğazının delinmesine izin vermedi. Doktorların acil ameliyat talebine izin vermeyen Savaş Ay 9 Kasım 2013 öğlen saatlerinde fenalaştı. Kalbi duran Ay’ı hayata döndürmek için doktorlar uzun süre uğraş verdi. Çabalar sonuçsuz kalınca ünlü gazeteci, 15.00 sıralarında yaşamını yitirdi.
18 KASIM 2013
 NEJAT UYGUR

Tiyatro ve sinema oyuncusu Nejat Uygur hayatını kaybetti. 
Öğretmen bir annenin ve subay bir babanın üç çocuğundan ortancası olan Uygur, Kilisli sanatçı İsmail Dümbüllü tarafından keşfedilmiş ve meşhur edilmiştir. Eğitimini Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde tamamlamıştır. İlkokulu Siirt, Ezine ve İntepe'de okumuş ve bu dönemde tiyatroya müsamerelerle başlamıştır. Sarıyer, Çanakkale ve Manisa'da ortaokulu tamamladıktan sonra Güzel Sanatlar Akademisi'nin Heykel bölümüne girmiş; fakat mezun olamamıştır. 
Uygur, 10 Eylül 2007'de beyin damarlarında oluşan bir tıkanıklık nedeniyle vücudun sol tarafında kısmî felç geçirmiştir. Sağlık durumuna ilişkin yapılan basın toplantısında Uygur'un sol kolunu hareket ettiremediği, yüzünde kayma olduğu, bacağında biraz hareket olduğu, konuşmasının ise düzgün olduğu ifade edilmiştir. Oğulları Süheyl ve Behzat Uygur son açıklamalarında Nejat Uygur'un artık geçmişiyle yaşadığını söylemişlerdir. 
Usta tiyatro sanatçısı Nejat Uygur, uzun süre hastanede tedavi görmesine rağmen 18 Kasım 2013 günü saat 19:57 civarlarında solunum yetmezliği(respiratuar yetmezlik) sebebiyle hayata 86 yaşında gözlerini yumdu. 
Uygur'un doktoru Altunbay, usta sanatçının hastanelerine 26 gün önce geldiğini ifade etti. Nejat Uygur'un idrar yolları ve solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle kendilerine başvurduğunu bildiren Altunbay, "Tedavisi iyi gitmekteydi ancak son on gündür kanda bir madde gelişti. Bilinci gitti, tansiyonu düştü, ateşi yükseldi. Buna bağlı bu akşam solunumu iyice gerileyince, solunum cihazına bağladık. Saat 19.50'de Nejat Bey'i kaybettik" diye konuştu.
25 ARALIK 2013
ADNAN ŞENSES

Ünlü sanatçı Adnan Şenses yaşamını yitirdi. Mide kanserine yakalanan ve geçirdiği ameliyatların ardından kemoterapiye başlayan Türk Sanat Müziği'nin usta ismi Adnan Şenses bir süredir tedavi gördüğü Şişli Memorial hastenede saat 20.30'da hayatını kaybetti. 
Bir süredir tedavi altında bulunan Adnan Şenses yaşamını yitirdi. Ünlü sanatçının fenalaşarak yoğun bakıma alındığı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi. 
Yaklaşık bir yıl kadar önce mide kanseri nedeniyle hastaneye kaldırılan ve ameliyatla midesi alınan Adnan Şenses, 5 Aralık akşamı evinde fenalaşarak daha önce ameliyat olduğu Şişli Memorial Hastanesi'ne kaldırılmıştı.