İnsanın yüzü, iç dünyamızın aynasıdır,her türlü kinin nefretin panzehiri  sevgidir, sevgiyi ruhunda hissederek yaşayanların kin ve nefret duyması sanırım olanaksızdır.
İşte bunun için Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında, ilimiz ve ülkemiz için saygı sevgi hoşgörü içerisinde bu çatı altında en iyisini beraberce gerçekleştirme zamanı.
İnsanlar arasında yapılan ayrıştırmanın siyasal kurumlarda da onun adamı bunun adamı  şeklinde guruplaşmalara ve bölünmelere yol açtığını insanların fısıltılarına kulak kabartıldığında açıkça göre biliyoruz.Beğenmeme duygusu ile sevginin nefrete çabucak dönüşmesi de kolayca gerçekleşiyor.
Sevgi ve saygıya mecburuz;
Nasıl bakarsan öyle görürsün nasıl düşünürsen öyle yaşarsın,toplum önünde alenen dışa vurulan tasvip edilmeyen söylem ve hareketler üzmek ve kırmaktan öteye geçmez. 
Bu topraklar uğruna canını feda eden neslin torunları olduğumuza göre,birlikte yaşayıp birlikte mücadele etmeyi sürdüreceğiz.
Cumhuriyeti yaşam biçimi olarak seçenlerin hiçbir zaman görevi bitmez.
Benim görevim bitti banane,onlar, bunlar,onun, bunun adamı gibi söylemleri bırakıp,rövanş alma gibi tüm egoist düşünce ve duyguları bir kenara atarak aynı çatı altında bir aile olmanın şerefine varmak, en büyük güzellik ve birliktelik olsa gerek.
Ben sıkılırım bu ülkeyi bize emanet eden ulu önder Atatür' ün kurduğu Cumhuriyetin bekçilerini bir arada göremesem..  
Ben üzülürüm Cumhuriyet'e gönül vermiş kardeşlerimi parçalanmış görürsem..
Ben kırılırım,siz değil,  geldiğinde sıcak çayımızı içmeden, merhaba deyip elimizi sıkmadan dostça kardeşçe birlikte nasıl yaparız,nasıl başarırız diyememekten.
Ya siz üzülüp,kırılmazmısınız? sevgisizlikten,aynı davayı başarıya taşımaya çalışan arkadaşlarınızın yanında olamamaktan.Tabiki üzülürsünüz.Sevgiyle yaklaştığınızda üzüntünüzü göreceğinizden eminim.Ülkemizin geçtiği sıkıntılı bu süreçte hiç birimizin kırılma,dökülme,küsme gibi bir  lüksü yok,şimdi birlik kardeşlik omuz omuza mücadele etme zamanı.Sevgisizliğe hayır deme zamanı.
Bilim, kültür, sanat, hukuk, siyaset gibi kurumlar, insanların birlikte yaşamasından doğan ihtiyaçları gidermek üzere ortaya çıkmıştır.İnsanların kendi egolarını tatmin etmek için değil,birlikte başarmak ve partimiz  iktidara taşımak için, haydin aile olarak fikir ve düşünceleri ile birlikte yaşamayı kabul ettiğimiz Cumhuriyet Halk Partimize,haydin kardeşlik ve sevgiye.