32 yaşındaki Yılmaz, , 4 aydır sorumlusu olduğu birimde, salgın sürecinden bu yana görev aldığını söyledi.

Birimdeki yoğunluğun daha önceki döneme nispeten iyi durumda olduğunu anlatan Yılmaz, "Hastalarımızın sayısı biraz daha azalmış durumda. Bunun da en önemli etkeninin aşı olduğunu düşünüyorum. Çünkü bir dönem aşı yapılmamıştı, halkımız biraz imtina ediyordu. Bundan artık yavaş yavaş kaçındıklarını fark ediyoruz. Aşılarını oldukça hasta sayımız da düşüyor. Bu da bizim için iyi bir şey." diye konuştu.

Yılmaz, Kovid-19 hastalarına bakıldığında yaş ortalamasının 25 ile 45 arasında olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu hastalığa yakalananları şu anda genç grubu oluşturuyor. Şu anda aşı yaptırmayan grupta daha çok sıkıntıları görüyoruz. Aşı yaptıran hastalarımızda semptomlar daha az, hastalığı daha tolere edebilecek seviyedeler. Aşı olmayan hastalarımızın da semptomları daha ağır. Nefes darlığı şikayetleri daha çok var. Nefes alamadıkları için göğüste bir ağrı hisleri oluyor. Genel bir vücut ve eklem ağrıları oluyor. Ama en büyük şikayetleri yine de solunum sıkıntısı."

Hastaların durumuna göre iyileşme sürecinin ortalama 10-14 gün arasında sürdüğünü belirten Yılmaz, "Ama ilk semptomlar en az 4 gün sürüyor. En önemli etken ilk 4 gün. Hastalarımız 4 günü atlatırlarsa diğer kalan 10 günü biraz daha rahat geçirebiliyorlar." ifadesini kulandı.

Tedavi sürecinde hastalarla iletişim halinde olduklarını anlatan Yılmaz, "Yatış yapan hastalarımızda aşı yaptırmamanın pişmanlığı var. O yüzden diyoruz ki 'Mutlaka aşınızı yaptırın, bundan kaçmayın.' Çünkü şu an önümüzde savunacağımız tek şey aşı. Bizi kurtaracak tek şey şu anda aşı görünüyor." diye konuştu. AA

Editör: Haber Merkezi