Bu proje kapsamında Aile Hekimlikleri ve Toplum Sağlığı Merkezlerince; iklim ve yol şartları sebebiyle ulaşımı zor yerlerde yaşayan, sosyal sebeplerle doğum esnasında sağlık kurumuna erişimde problem yaşayabilecek gebeler ve riskli gebeler tespit ediliyor. Söz konusu gebeler evlerinden alınarak, ambulans ve diğer nakil araçlarıyla hastaneye getirilmekte, doğum oluncaya kadar misafir edilmekte ve doğum sonrası annenin ve bebeğinin evlerine güvenle ulaşmaları sağlanıyor. Böylece anne ve bebek ölümleri ya da çeşitli sağlık sorunlarının önüne geçiliyor.

Sağlık Müdürlüğünden konu ile ilgili yapılan açılamada; “Bu kapsamda 2021 yılında doğumu riskli olabilecek tüm gebeler davet edilmiş ve daveti kabul eden 52 gebenin konaklaması sağlanarak doğumları hastanede gerçekleştirilmiştir. 2022 yılı Ocak ayında ise 16 gebenin konaklaması sağlanarak doğumları hastanede gerçekleştirilmiştir. Bu hizmetlerimizi sağlamak için ihtiyaç durumuna bağlı olarak, ilimizde Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binasında ayrıca Fatsa, Ünye ve Aybastı Devlet Hastanelerinde bulunan Anne Misafirhanelerinde gebelerimizi misafir ediyoruz.

Misafir Anne Projesi kapsamında öncelikle il genelinde, Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Karayolları İl Müdürlüğü, Meteoroloji İl Müdürlüğü, İlçe Belediyeleri gibi kamu kurum ve kuruluşlarıyla iletişime geçildi. Kötü hava ve yol şartlarından dolayı yıl boyunca veya yılın belirli aylarında yollarının kapanması ya da ulaşımı kısıtlı olması ihtimali olan yerleşim merkezleri tespit edilip, tüm yerleşim yerlerini ve karayollarını gösterir bir risk haritası oluşturuldu.” Denildi. Haber Merkezi


 

Editör: Haber Merkezi