Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

TOBB tarafından Ordu’ya yaptırılacak 32 derslikli Endüstri Meslek Lisesi’nin arazisi geçtiğimiz günlerde netleşmişti. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, okulu tırnaklarıyla kazıyarak elde ettiklerini savundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Ordu’ya yaptırılacak 32 derslikli Endüstri Meslek Lisesi’nin arazisi geçtiğimiz haftalarda netleşmişti. TOBB tarafından 10 milyon lira hibe edilerek yapılacak okulun arazisi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Melet Irmağı’nın yanına yapılacak. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, okulu tırnaklarıyla kazıyarak elde ettiklerini vurguladı. Arsa sorununun çözülmesi konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a teşekkür eden Şahin, bundan sonraki süreçte topun Milli Eğitim’de olduğunu kaydetti.



Cumhuriyet Mahallesi için hem fikir olduk

Yer bulunmadan önceki süreci anlatan OTSO Başkanı, “Okul için önce Organize Sanayi Bölgesi’nde etüt çalışması yapıldı. Daha sonra projesi de çizildi. Ama organize sanayi heyeti okulun oraya yapılmasının uygun olmadığı görüşüne vardı.  Sonra Endüstri Meslek Lisesi’nin boş alanına yapmaya düşündük ama Altınordu Belediye Başkanımız mevcut okulun oradan kalkacağını boşuna masraf yapmamızı söyledi bizde oradan vazgeçtik. Yer bulma konusunda Enver Yılmaz’ında devreye girmesiyle Cumhuriyet Mahallesi’ndeki arsaya okulun yapılması konusunda hem fikir olduk” açıklamalarını yaptı. 

Bundan sonra top Milli Eğitim’de

Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bin 816 numaralı ada 1-2 parseldeki 21 dönümlük alanın kamulaştırıldığı bilgisini veren Servet Şahin, “Bundan sonra top Milli Eğitim’de. Sanıyorum bu ay içinde zemin etüdü yapılır. Önümüzdeki ayda ilk kazmanın vurulacağını düşünüyorum. Okul için 32 derslik ve 3 atölye yapılacak. Ordu’nun ihtiyacını karşılayan mükemmel bir okul olacak” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi